Linkovi

Posle neuspeha sa Obamakerom, Tramp se okreće poreskoj reformi


Predsednik Tramp u raygovoru sa novinarima u Ovalnoj konferenciji pošto je Zakon o američkoj zdravstvenoj zaštiti morao da bude povučen

Američki predsednik Donald Tramp usmeriće sada svoju pažnju na reformu poreskog zakona, pošto nije uspeo da ukine i zameni Zakon o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti, poznatiji kao Obamaker.

"Rekao bih da ćemo verovatno vrlo snažno krenuti ka velikim poreskim olakšicama i reformi poreskog zakona. To je sledeće", rekao je Tramp u Beloj kući pošto su republikanci povukli zakonski predlog o zameni Obamakera u poslednjem trenutku pre glasanja, jer nisu imali dovoljan broj zakonodavaca da ga podrže.

Prethodno je sekretar za finansije Stiven Manučin u jednom intervjuu rekao da već dva meseca nadgleda izradu predloga zakona o reformi poreskog sistema, u okviru koje će biti snižene poreske stope i za pojedince i za korporacije, a da je "primarni fokus na olakšicama za srednju klasu, a ne najbogatije".

Manučin je odbio da kaže kolika će biti nova predložena korporativna poreska stopa, ali je rekao da će biti "mnogo niža" nego sadašnjih 35 odsto.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG