Linkovi

Tramp dozvolio izgradnju naftovoda Kistoun


Predsednik Tramp u Ovalnoj kancelariji Bele kuće objavio je usvajanje dozvole o izgradnji naftovoda Kistoun XL.
Predsednik Tramp u Ovalnoj kancelariji Bele kuće objavio je usvajanje dozvole o izgradnji naftovoda Kistoun XL.

Administracija predsednika Trampa dala je federalnu dozvolu za izgradnju naftovoda Kistoun XL nakon što je bivši predsednik Barak Obama to odbio pre dve godine. Stejt department je jutros dao odobrenje za izgradnju naftovoda naftovoda navodeći da bi ona „služila nacionalnim interesima Sjedinjenih Država“.

Predsednik Tramp je danas izjavio da je naftovod bezbedniji od drugih načina koji se koriste za transport sirove nafte. Ras Girling, predsednik kompanije Trans Kanada nazvao je dozvolu značajnom prekretnicom u dugogodišnjem projektu. Naftovodom će se transportovati kanadska sirova nafta do rafinerija duž američke zalivske obale.

Majkl Brune, lider organizacije za zaštitu prirode Sijera Kluba, izjavio je da naftovod i dalje treba da savlada brojne prepreke pre početka izgradnje, uključujući odobrenje savezne države Nebraske i potvrde drugih federalnih agencija kao što je Vojni korpus inženjera. Izgradnja naftovoda stvorila je kontroverzu među pripadnicima Indijanske zajednice i grupa aktivista koji su proveli više meseci protestujući protiv izgradnje zbog strahovanja da bi moglo da dođe do zagađenja lokalnih izvora vode.

XS
SM
MD
LG