Linkovi

Poslanik Skupštine Kosova fizički napao policajca srpske nacionalnosti


Islam Pacoli, poslanik Skupštine Kosova iz političke partije Alijansa za novo Kosovo
Islam Pacoli, poslanik Skupštine Kosova iz političke partije Alijansa za novo Kosovo

Poslanik u Skupštini Kosova Islam Pacoli fizički je napao pripadnika kosovske policije srpske nacionalnosti ispred zgrade Vlade Kosova, saznaje Glas Amerike.

Pacoli je automobilom pokušao da uđe u dvorište Vlade Kosova, ali ga policajac koji je bio na dužnosti i koji radi na obezbeđenju objekta Vlade nije pustio, jer nije imao važeću dozvolu za ulazak.

Posle kraće rasprave Pacoli je nasrnuo na policajca i naneo mu lakše telesne povrede, a potom je intervenisala i hitna pomoć.

Prištinski mediji javili su kasno popodne da je poslanik skupštine Kosova iz političke partije Alijansa za novo Kosovo (ANK) Islam Pacolli uhapšen, jer nije poštovao naredbe državnog službenika. Portal Indeksonlajn navodi da je Pacolli pokušao da vozilom uđe u zabranjenu zonu.

Ovaj portal navodi da su posle toga poslanika ANK-a uhapsili organi policije i da je odmah saslušan u jednoj od policijskih stanica u Prištini.

Međutim, portparol policije za region Prištine Agron Borovci za Glas Amerike kaže da Islam Pacoli nije uhapšen i da je istraga u toku.

“On nije uhapšen, nema razloga za to. Pacoli još nije dao izjavu, sad tužilac treba da kaže šta treba da radimo sa ovim slučajem”, rekao je Borovci.

Na pitanje da li je tačno da je Pacoli napao policajca, Borovci je kazao da postoji jedna izjava, i ponovio da policija još nije uzela izjavu od Pacolija i da je istraga u toku.

XS
SM
MD
LG