Linkovi

Vojska Srbije do vrha napunila mrežu KFOR-a


Neki od učesnika fudbalskog okršaja Vojske Srbije i KFOR-a
Neki od učesnika fudbalskog okršaja Vojske Srbije i KFOR-a

Predstavnici Vojske Srbije i KFOR-a odigrali su u bazi Bondstil kod Uroševca dve prijateljske fudbalske utakmicije, koje su završene pobedom Vojska Srbije.

Pripadnici Vojske Srbije najpre su pobedili američke vojnike KFOR-a na Kosovu rezultatom 6:1, a onda u drugoj utakmici ekipu KFOR-a, koju su činili vojnici iz Poljske i Turske - 6:0.

Vojska Srbije do vrha napunila mrežu KFOR-a
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Pobednički pehar pripadnicima Vojske Srbije uručio je komandant baze Bondstil Nik Dučić, koji je gostima iz Srbije podelio i majice na kojima su istaknute zastave Srbije i Sjedinjenih Američkih Država

„Moram da kažem da srpski tim mnogo bolje menja uniforme nego naš tim. Međutim i naš tim je dobro igrao“, kazao je Dučić.

Novinare je zanimalo kako Dučićevo srpsko poreklo utiče na obavljanje njegovog posla na Kosovu.

„Što se tiče mog srpskog porekla, ja mogu da kažem da pre nego što sam došao ovde, da sam imao bolje razumevanje situacije i istorije u odnosu na druge Amerikance. Tako da moj pristup radu ovde je drugačiji od mojih prethodnika“, rekao je Nik Dučić na konferenciji za novinare.

Utakmicama koje su odigrane u američkoj bazi Bondstil kod Uroševca prisustvovao je i komandant KFOR-a Salvatore Kuoći, koji je kazao da je ovo neformalna prilika za povećanje međusobnog razumevanja i poverenja pripadnika Vojske Srbije i KFOR-a

“Mi inače radimo zajedno, ali ponekad želimo da imamo i zabavu zajedno, van naših nadležnosti. Želimo da imamo mogućnost da se još bolje upoznamo nego što je to uobičajeno patroliranje“, kazao je komandant Kuoći.

Pripadnici Vojske Srbije i KFOR-a igrali su i 2014. godine dve fudbalske utakmice u bazi Bondstil, a Srbija je i tada pobedila u oba susreta.

XS
SM
MD
LG