Linkovi

Počinje protestna šetnja u Beogradu, opozicija najavila blokadu Gazele


Okupljanje građana ispred Skupštine Srbije
Okupljanje građana ispred Skupštine Srbije

BEOGRAD - Demonstranti u Begradu okupili su se ispred Skupštine Srbije i krenuli u protestni šetnju. Opozicione stranke, koje su u ponedeljak organizovale protest "Srbija protiv nasilja" zbog dva masovna ubistva, najavile su da će blokirati Gazelu na dva sata.

Prema rečima narodnog poslanika Aleksandra Jovanovića Ćute, demonstranti će se ulicom Kneza Miloša spustiti do Gazele i blokada će trajati dva sata.

Jovanović je poručio vlastima u Srbiji da "ukoliko ne žele da razgovaraju u institucijama u Srbiji, gde je razgovoru i mesto, razgovaraće na Gazeli", javlja FoNet.

Opozicione stranke su na protestu u ponedeljak vlasti uputile spisak zahteva sa rokom da ih ispuni do petka. Isti zahtevi ponovljeni su ispred Skupštine Srbije danas.

Zahtevi su da se hitno ukinu rijaliti programi, da se smeni savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM), da se oduzmu nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi zbog promocije nasilja, da se ugase štampani mediji koji krše novinarski kodeks i promovišu nasilje, da se smeni rukovodstvo RTS-a zbog emitovanja programa koji propagiraju nasilje.

Masovni protest u Beogradu zbog dva masovna ubistva
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Traže se ostavke ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina, kao i usvajanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića koju je podneo u nedelju, 7. maja.

Zatraženo je i hitno održavanje sednice Skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade kao i bezbednosna situacija u zemlji.

Prethodni protest u Beogradu inicirale su poslaničke grupe Ujedinjeni, Zajedno, Narodna stranka, Demokratska stranka i Ne davimo Beograd.

Organizatori su saopštili da je na protestu bilo 50.000 ljudi.

XS
SM
MD
LG