Linkovi

Obama: Što je mnogo - mnogo je


Policija Kolorado Springsa privodi osumnjičenog za napad u klinici organizacije "Planned Parenthood"

Američki predsednik osudio jučerašnji napad vaternim oružjem u klinici organizacije "Planned Parenthood" u Kolorado Springsu, u kojem je ubijeno troje ljudi, uključujući i jedan policajac...

Američki predsednik Barak Obama osudio je jučerašnji napad vaternim oružjem na kliniku organizacije "Planned Parenthood", koja vodi računa o zdravlju žena, u američkoj saveznoj državi Kolorado. U napadu su ubijene tri osobe, od kojih jedan policajac, a ranjeno još devet, od čega pet policajaca.

Obama je u saopštenju koje je objavila Bela kuća poručio da je dosta bilo ovakvih napada, da oni nisu normalna stvar i da "ne smemo dozvoliti da postanu normalna stvar".

"Ukoliko zaista brinemo zbog ove pojave, ukoliko ćemo po ko zna koji put da nudimo svoje molitve za žrtve i njihove porodice, istinski čiste savesti - onda moramo da uradimo nešto povodom toga što na našim ulicama, do oružja vrlo lako dolaze oni koji nikako ne bi smeli da ga imaju. Tačka. Što je mnogo, mnogo je", zaključio je Obama.

Napadač je juče oko podneva upao u klinklu u Kolorado Springsu i otvorio vatru, posle čega je još nekoliko sati razmenjivao vatru s policijom. Kasno podne, osumnjičeni je uhapšen i identifiokovan kao 57-godišnji Robert Luis Dir iz Severne Karoline.

XS
SM
MD
LG