Linkovi

Četvoro marinaca ubijeno u Tenesiju


Četvoro američkih marinaca ubijeno je u pucnjavi u dve vojne ustanove u gradu Čatanuga u Tenesiju.

Vlasti navode da je napadač koji je otvorio vatru na dve lokaicje ubijen. U pucnjavi je ranjeno još nekoliko ljudi, medju kojima i jedan policajac iz Čatanuge.

Izvori bliski istrazi navode da je napadač identifikovan kao Muhamad Jusef Abdulaziz.

Vlasti su saopštile da je napadač otvorio vatru u vojnom regrutnom centru u okviru jednog tržnog centra u Čatanugi, gde pet ogranaka američke vojske ima spojene kancelarije. Prvi meci ispaljeni su oko 10:30 ujutru, prema rečima vojnog regrutera koji je zaposlen u centru. Očevici navode da su čuli više pucnjeva, iako niko nije ranjen u napadu.

Napadač se zatim kolima odvezao sedam milja dalje, do Mornaričkog centra za operativnu podršku (NOSC), opisuju očevici, a onda je iz "mustanga" sa otvorenim krovom otvorio vatru. Četvoro marinaca je poginulo u centru a kada je pucnjava prestala, napadač je takodje pronadjen mrtav. Peti marinac je trenutno pod negom u lokalnoj bolnici.

Zvaničnici nisu želeli da saopšte da li je napadač ubijen ili je sam sebi oduzeo život. "Tretiramo ovo kao čin domaćeg terorizma", saopštio je savezni tužilac za Tenesi, Bil Klilijan.

Portparol Bele kuće izjavio je da je predsednik Barak Obama obavešten o pucnjavi i da će nastaviti da dobija nove informacije.

Pentagon je saopštio da NOSC koristi osoblje američke mornarice i marinskog korpusa a često se pominje kao centar rezervista.

Čatanuga je četvrti najveći grad u Tenesiju, smešten u jugoistočnom delu te države.

XS
SM
MD
LG