Linkovi

Napadač u oklopnom vozilu pucao na policiju


Policija u Dalasu brzo je opkolila vozilo u kojem je bio napadač
Policija u Dalasu brzo je opkolila vozilo u kojem je bio napadač

Više od sedam sati pošto je pucnjava počela, prema tvrdnjama policije, u vozilu napadača ne dešava se ništa, ali policija takođe nije sigurna da li je on živ ili mrtav...

Vlasti u Teksasu saopštile su da je naoružani muškarac u oklopnom vozilu otvorio vatru na sedište gradske policije u Dalasu, napravio štetu na prozorima i policijskim vozilima, i onda se odvezao, praćena kišom metaka policajaca koji su odgovorili na napad, da bi ga kasnije usmrtio snajperista.

Policija je potom opkolila oklopno vozilo u predgrađu Dalasa rano jutros, a posle razmene vatre i trosatnog isčekivanja, snajperisti su pucali u vozilo kako bi onemogućili rad motora. Šef policije Dalasa izjavio je da su njegovi službenici pucali kroz prednje staklo na vozilu nekoliko minuta kasnije, kada su unutra primetili osumnjičenog.

Više od sedam sati pošto je pucnjava počela, portparol policije u Dalasu je na zvaničnom Tviter nalogu službe bezbednosti objavio da je napadač pronađen mrtav u vozilu. On je takođe rekao da njegov identitet nije mogao da bude potvrđen i da se čeka obdukcija.

Sa izuzetkom osumnjičenog napadača, niko nije povređen, mada je šef policije Dejvid Braun izjavio da je nekoliko policijaca zamalo izbeglo hice napadača.

Osim toga, u blizini policijske stanice, gde je sve počelo, pronađene su četiri torbe sa eksplozivom, od kojih je jedna eksplodirala, kada je robot pokušao da je premesti.

XS
SM
MD
LG