Linkovi

Novinar Stefan Cvetković pretučen u Beloj Crkvi


Novinar Stefan Cvetković, fotografija koju je priložio za medije, tvrdeći da je pretučen, Foto: Glas Amerike

Nezavisni novinar Stefan Cvetković, koji je sredinom prošlog meseca nestao, pa pronađen, pretučen je večeras u kafiću u centru Bele Crkve.

Cvetković je u izjavi za list Danas potvrdio da ga je metalnom šipkom udario lokalni narko-diler, koji je pred istražnim organima već bio osuđivan zbog pretnji Cvetkoviću.

„Meni je pre dva dana ukinuto policijsko obezbeđenje, jer je procenjeno da nisam u opasnosti. Ne verujem u slučajnost da se napad dogodio baš nakon toga. Verujem da je napadač hteo da me ubije, a javnost ću o svemu obavestiti na konferenciji za novinare, koju ću u sredu održati baš u tom kafiću gde se napad dogodio,“ rekao je za Danas Cvetković.

On je fotografiju iz lokalne ambulante na kojoj se vide rane na glavi i krvavi tragovi odmah objavio na društvenim mrežama. Nakon toga se uputio za Rumuniju, zbog, kako kaže, svoje bezbednosti.

Slučaj Cvetkovića, koji je nestao u junu ove godine, pa pronađen “živ i zdrav” , a koji tvrdi i dalje da je bio otet, i posle mesec dana nema zvanični epilog.

Cvetković je nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan. U potragu za Cvetkovićem bili su uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanje otmice.

Radna grupa za zaštitu novinara, koju čine predstvanici Republičkog javnog tužilaštva, policije, i novinarskih i medijskih udruženja su tada utvrdili da slučaj treba istražiti, međutim do danas, rezultati te istrage nisu objavljeni.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG