Linkovi

Novinar Stefan Cvetković se vratio kući


Arhiva - Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve
Arhiva - Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, nakon što ga je policija pronašla u petak uveče, javio se agenciji Beta telefonom u nedelju uveče i rekao da je stigao kući, da nije povređen i da će u narednim danima održati konferenciju za novinare, prenose mediji.

"Celokupnoj javnosti, međunarodnim i domaćim organizacijama, svima se zahvaljujem na svemu što su uradili za mene. Da nije bilo reakcije javnosti, ne bismo se danas čuli", rekao je Cvetković agenciji Beta.

"Javnost je poslednje što je brana apsolutnom ludilu. A od tog ludila treba da se plaše i oni koji ga prave. Ja ću do najsitnijh detalja da obavestim javnost, to je moja obaveza prema javnosti", kazao je Cvetković i dodao da je njemu i njegovoj porodici mnogo znači to što nisu bili ostavljeni sami.

"Danas mi je omogućeno da se slobodno krećem", rekao je Cvetković i dodao da ga je policija zvanično obavestila da ima svojstvo oštećenog i da su ga zamolili da se u javnosti ne oglašava, kako ne bi ometao istragu.

"Sarađujem s policijom, svaki njihov zahtev sam ispoštovao i danas sam zamoljen ne budem javno prisutan. To ću neko vreme da ispoštujem", rekao je Cvetković.

Na pitanje gde se nalazio od petka, kada je na konferenciji za novinare predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio da je nađen "živ i zdrav", Cvetković je odgovorio "na sigurnom" i da ga je "policija čuvala sve vreme"

Tokom vikenda, naime, nije bilo jasno zbog čega je Cvetković u policiji. Tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva iz Vršca Tihomir Knežević izjavio je ranije da je Cvetković u petak uveče, nakon što ga je policija pronašla i odvela na ispitivanje, završio davanje izjave "u svojstvu oštećenog građanina" u Upravi kriminalističke policije u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za RTS da je Cvetković sve vreme bio "na bezbednom mestu" i da su urađene sve "zdravstvene analize" i da je on u dobrom zdravstvenom stanju.

Prema njegovim rečima, bilo je "mnogo nelogičnosti" u celom slučaju i u samoj Cvetkovićevoj izjavi, a poligraf je pokazao da odgovori na nekoliko pitanja "nisu bili tačni".

Iz Stefanovićeve izjave nije bilo jasno da li je Cvetković bio na neki način zadržan i nakon što je, prema izjavi tužioca Kneževića, završio davanje izjave u svojstvu oštećenog građanina.

"Stefan Cvetković je dao izjavu u svojstvu građanina, koja se može smatrati prijavom za protivpravno lišenje slobode. U tom pravcu nije mu bio potreban advokat. Za sada nije ni osumnjičen ni ništa slično, nego se tretira kao oštećen. Dakle, procedura sa državnim organima je završena. Detalje ćemo kasnije saopštiti", rekao je Knežević u petak uveče agenciji Beta.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu rukovodi pretkrivičnim postupkom u slučaju Stefana Cvetkovića, čiji je nestanak bio prijavljen u sredu kasno uveče.

XS
SM
MD
LG