Linkovi

Novak u tri seta do polufinala i duela sa Nišikorijem


Novak Đoković slavi pobedu nad Australijancem Džonom Milmanom u četvrtfinalu Ju Es Opena u Njujorku (Foto: AP/Frank Franklin II)
Novak Đoković slavi pobedu nad Australijancem Džonom Milmanom u četvrtfinalu Ju Es Opena u Njujorku (Foto: AP/Frank Franklin II)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 11. uzastopno polufinale Ju Es Opena u karijeri pobedom nad Australijancem Džonom Milmanom - 3:0, po setovima 6:3, 6:4 i 6:4, posle dva sata i 49 minuta igre.

Za osmo finale u Njujorku, Đoković će u petak igrati protiv Japanca Keija Nišikorija, koji je u prvom četvrtfinalnom meču dana pobedio Hrvata Marina Čilića u pet setova - 2:6, 6:4, 7:6 (5), 4:6, 6:4.

Bila je to repriza finala iz 2014. kada je Čilić slavio u tri seta i osvojio svoju za sada jedinu grand slem titulu u karijeri. Nišikori je te godine u polufinalu pobedio Đokovića, što je bila njegova druga i za sada poslednja pobeda u duelima sa Srbinom, koji je od tada nanizao 12 uzastopnih trijumfa u međusobnim duelima i vodi 14-2.

Kada je reč o duelu Đokovića i Milmana, iznenađujućeg pobednika nad Rodžerom Federerom u prethodnoj rundi, bio je to još jedan naporan meč za 6. nosioca, uprkos relativno rutinskom rezultatu na kraju.

Dvostruki šampion Ju Es Opena najviše se mučio sa vlažnošću vazduha, pre svega na kraju prvog i početkom drugog seta, a možda presudna situacija dogodila se na 2:2 u drugom setu, kada je Milman zatražio pauzu da se presvuče. Australijanac se čak izvinio Đokoviću, jer pauza nije bila prilikom promene strana, kako je uobičajeno, ali Đokoviću je, kako je i sam priznao posle meča, tih nekoliko minuta odmora dobro došlo.

Ključni "brejk" u drugom setu, 31-godišnji Beograđanin napravio je u 9. gemu, a zatim odservirao za 2:0. U trećem, Đoković je vodio 3:1, imao prilike za 4:1, a onda dozvolio Milmanu preokret - 4:3. Međutim, usledila su tri "vezana" gema, u kojima je Đoković dominirao sa osnovne linije i sjajno reternirao, tako da je posle nešto manje od tri sata igre, osvajač 13 grand slem titula stigao do pobede.

U drugom polufinalu, sastaju se Rafael Nadal i Huan Martin del Potro, a pre toga u ženskom polufinalu igraju Serena Vilijams - Anastasja Sevastova i Medison Kiz - Naomi Osaka.

XS
SM
MD
LG