Linkovi

Posle Sinsinatija, Đoković na 6. mestu ATP-a


Novak Đoković nakon osvajanja titule u Sinsinatiju, Ohajo, 19. avgusta 2018.
Novak Đoković nakon osvajanja titule u Sinsinatiju, Ohajo, 19. avgusta 2018.

Nakon osvajanja titule u Sinsinatiju, koja je nedostalaja njegovim trofejima sa masters turnira, najbolji srpski teniser Novak Đoković skočio je na ATP listi za četiri mesta i od ponedeljka se nalazi na šestom mestu.

Osvojena titula u Ohaju, Đokoviću je donela novih 1.000 poena, pa ih sad ima 4.445. Isti broj bodova ima i Hrvat Marin Čilić, koji je ipak rangiran poziciju niže.

Ispred Đokovića sa 170 bodova više i dalje je Južnoafrikanac Kevin Anderson, kao i Nemac Aleksandar Zverev (4.845), Argentinac Huan Martin del Potro (5.500), Švajcarac Rodžer Federer (7.080) i Španac Rafael Nadal (10.040).

Drugi najbolji teniser Srbije, Filip Krajinović, pao je za jedno mesto i sada 32. Dušan Lajović nalazi se na 62, a među prvih sto je još jedan treniser iz Srbije - Laslo Đere, koji se zadržao na 90. poziciji.

Po računicama teniskih stručnjaka, Đoković bi do kraja godine mogao još da napreduje na ATP listi, s obzirom na to da prošle godine u ovo vreme zbog povrede nije igrao i sada ne brani ni jedan bod. Već sledeće nedelje počinje US open, a zatim se igraju i preostali turniri iz masters serije u Šangaju i Parizu, kao i završni turnir u Londonu.

XS
SM
MD
LG