Linkovi

Montenegro erlajns: Beograd zabranio slijetanje aviona naše kompanije


Avion kompanije Montenegro erlajns

Crnogorska nacionalna avio-kompanija Montenegro erlajns saopštila je kasno u utorak da je od Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije dobila obavještenje da se suspenduje pravo slijetanja aviona te kompanije na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

"Montenegro erlajnsu predstoji borba za što brže i kvalitetnije povezivanje Crne Gore avio-linijama prema svim evropskim destinacijama i mi ćemo tom zadatku biti posvećeni”, navode u Montenegro erlajnsu, prenose crnogorski mediji.

U toj kompaniji su rekli da “industrija u kojoj poslujemo ne bi trebalo da zavisi od političkih odluka”.

“Bez obzira na ovu nenadanu odluku Beograda, Srbija svakako ostaje dio naših saobraćajnih planova i pokušaćemo da damo doprinos da se posljedice Kovida 19, u ekonomskim smislu, što prije saniraju", navodi se u saopštenju Montenegro erlajnsa.

Odluka vazduhoplovnih vlasti Srbije uslijedila je dan nakon što su crnogorski zvaničnici najavili otvaranje granice sa više zemalja regiona i EU, medju kojima nema Srbije, što je izazvalo oštru reakciju njenih zvaničnika.

Vlasti u Podgorici su takvu odluku obrazložili brigom za zdravlje svojih gradjana, navodeći da se ne radi o mjerama koje se odnose na bilo koju zemlju ponaosob, već da je kriterijum za ulazak stranaca u Crnu Goru da dolaze iz zemlje sa manje od 25 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG