Linkovi

Zbog naglog skoka broja zaraženih revizija epidemioloških mjera u Crnoj Gori


ARHIVA - Kovid centar u Podgorici (Foto: RFE/RL/Aleksandar Ljumović)
ARHIVA - Kovid centar u Podgorici (Foto: RFE/RL/Aleksandar Ljumović)

Ministarstvo zdravlja Crne Gore saooštilo je da je, s obzirom na porast broja zaraženih omikron sojem korona virusa, ali i uprkos tome što su, za sada, kliničke slike blage, preduzelo niz aktivnosti uslijed promjene epidemiološke situacije u zemlji.

U ministarstvu navode ds su u toku konsultacije na svim nivoima zdravstvenog sistema sa ciljem da već od srede počne sa drugačijom organizacijom rada i to tako da ljekari i ostalo medicinsko osoblje budu angažovani u domovima zdravlja.

“Istovremeno, zajedno sa Institutom za javno zdravlje, spremamo revidirani predlog mjera koje će sjutra, nakon sjednice Vlade, biti predočene Savjetu za borbu protiv korona virusa”, navode u ministarstvu.

Oni su još jednom zamolili građane da se “pridržavaju osnovnih mjera kako bismo epidemiološku situaciju, koliko je to moguće, probali da obuzdamo".

Registrovano 1.120 novih slučajeva

Zdravstvene vlasti saopštile su da je u Crnoj Gori u posljednja 24 časa registrovano 1.120 novih slučajeva koronavirusa, uz tri prijavljena smrtna slučaja.

Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) je saopšteno, da su preminuli bili iz Podgorice, Budve i Bara, te da je najmlađi imao 55, a najstariji 86 godina.

IJZCG navodi da je ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije 2.398.

"Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovida 19 u Crnoj Gori iznosi 4 255".

Od početka epidemije u martu 2020. godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 165.074.

XS
SM
MD
LG