Linkovi

Otvaraju se prodajni i uslužni objekti na severu Kosova


Jedna od zatvorenih uslužnih radnji na severu Kosova
Jedna od zatvorenih uslužnih radnji na severu Kosova

Prodavnice, ugostiteljski objekti i apoteke, koje su u prethodna dva dana na severu Kosova bili zatvoreni, u sredu se ponovo otvaraju, saopštilo je Udruženje privrednika sa severa Kosova i Metohije. Objekti su u ponedeljak i utorak su bili zatvoreni iz protesta prema carinama od sto odsto koje su kosovske vlasti uvele na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine novembra 2018.

„Protest upozorenja je pokazao snagu, slogu i spremnost za borbu Srba na severu Kosova i Metohije. Pokazali smo snagu, jedinstvo, da ne mogu da nas slome i da nećemo da trpimo da se puca i napada na one koji vrše snabdevanje osnovnim životnim namirnicama. Svaki dalji pokušaj Prištine naići će na još snažniji odgovor. Svesni smo da nas čeka dugotrajna borba, koja zahteva jedinstvo, trud, možda i žrtvovanje…mi drugu zemlju nemamo i ovu našu ne damo nikom. Apelujemo na međunarodnu zajednicu da konačno shvati dramatičnost situacije ovde na severu i da reaguje kako bi pacifikovala Prištinu, pre nego što se desi neki incident koji bi mogao stvari dovesti do tačke bez povratka”, navodi se, između ostalog u saopštenju Udruženja privrednika sa severa Kosova.

Svi prodajni i uslužni objekti u sve četiri opštine na severu Kosova, severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, bili su zatvoreni dva dana. U severnoj Mitrovici bila je otvorena jedna apoteka koja radi u zdravstvenom sistemu Srbije.

Šta posle zatvaranja prodavnica na severu Kosova?
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00

XS
SM
MD
LG