Linkovi

U Srbiji novozaraženih više od 2,5 hiljade, preminulo devetoro


Arhiva, ilustracija - Doktor stoji pored pacijenta obolelog od koronavirusa, u Vareseu u Italiji, 6. ovembra 2020.
Arhiva, ilustracija - Doktor stoji pored pacijenta obolelog od koronavirusa, u Vareseu u Italiji, 6. ovembra 2020.

U poslednja 24 sata, do subote u 15 sati, u Srbiji je od koronavirusa preminulo devetoro ljudi, a potvrđeno je 2.677 novih slučajeva od 11.192 testirane osobe, saopšteno je na zvaničnom sajtu covid19.rs.

Na bolničkom lečenju je 2.415 pacijenata, od kojih 77 na respiratorima. Ukupan broj preminulih je 880, a procenat smrtnosti 1,45. Od početka epidemije ukupno je registrovano 60.635 slučajeva, a testirano je 1.412.855 uzoraka.

Kon: Kritična popunjenost bolnica, pomozite zdravstvenom radnicima

Epidemiolog Predrag Kon ponovo je u subotu apelovao na Beograđane da nose maske, smanje kontakte i izbegavaju gužve, ukazavši na to da su bolnice u glavnom gradu pune.

Doktor Kon je na svom Fejsbuk profilu, u javnom postu, savetovao sugrađanima da izbegavaju gužve i mesta na kojima se mogu zaraziti i naglasio da treba da smanje kontakte, pogotovo vikendima kada se ljudi češće druže.

"Beograđani, pomozite zdravstvenim radnicima u Beogradu... kritična je popunjenost bolnica. Opterećenost je ogromna i pomoć je potrebna... U situaciji smo kada će oboleli stanovnici Beograda morati da se eventualno upućuju na lečenje u bolnice po Srbiji... Izbegavajte gužve i mesta gde se možete zaraziti. Izbegavajte i smanjite kontakte. Vikendi su dani češćih kontakata i organizovanih zabava gde se možete zaraziti. Pomozimo jedni drugima, nosite maske" napisao je Kon.

XS
SM
MD
LG