Linkovi

Crna Gora: Pet pacijenata preminulo od Kovida 19, najviše u jednom danu od početka epidemije


IJZ navodi da su preminuli pacijenti bili iz Rožaja, Cetinja, Bara, Bijelo Polja i Berana, dok su za još jedan smrtni slučaj koji je imao simptome infekcije laboratorijske analize u toku. (Foto: AP/Darko Vojinovic

U Crnoj Gori je u posljednja 24 časa umrlo pet osoba pozitivnih na koronavirus, što je najveći broj smrtnih slučajeva u jednom danu od početka epidemije, saopštili su zvaničnici.

“Od posljednjeg presjeka prijavljeno je pet smrtnih ishoda kod COVID19 pozitivnih pacijenata liječenih u Kliničkom centru Crne Gore (3) i OB Berane (2)” navode u Institutu za javno zdravlje (IZJ).

IJZ navodi da su preminuli pacijenti bili iz Rožaja, Cetinja, Bara, Bijelo Polja i Berana, dok su za još jedan smrtni slučaj koji je imao simptome infekcije laboratorijske analize u toku.

“Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca je 89 a od početka godine: 98", saopšteno je iz IJZ.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 375 uzoraka na novi koronavirus, medju kojima su registrovana 63 novopozitivna slučaja infekcije, od kojih njih 25 iz Podgorice.

Istovremeno je toj ustanovi prijavljen oporavak , pa je broj aktivnih slučajeva sada 729.

“Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 4790” saopšteno je iz tog instituta.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG