Linkovi

Još jedna vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja protiv sajber napada


Arhiva - Pripadnici Vojske Srbije i Nacionale garde Ohaja na zajedničkoj padobranskoj vežbi u Srbiji, 2. novembra 2018. (Foto: Rade Ranković, VoA).

Gornji Milanovac, Beograd -- Komandno-štabna vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja "Sajber Tesla 2019", čija je tema odbrana telekomunikaciono-informativnog sistema od sajber napada, održava se u kasarni "Vojvoda Radomir Putnik" u Gornjem Milanovcu, saopštilo je u sredu Ministarstvo odbrane Srbije.

Ciljevi vežbe su izgradnja vojnih kapaciteta sistema odbrane i Nacionalnog centra za prevenciju rizika u IKT sistemima Srbije za odbranu od visokotehnoloških napada i unapređenje saradnje sa relevantnim državnim i privatnim sektorom u cilju zaštite informacionog prostora zemlje, kaže se u saopštenju.

Rukovodioci vežbe ističu da je ona značajna jer se njenim izvođenjem unapređuju kapaciteti za reagovanje na incidente u sajber prostoru, poboljšava se koordinacija organa i institucija u čijoj su nadležnosti poslovi informacione bezbednosti i razmenjuju iskustava iz te oblasti.

Od 2016. godine vežba "Sajber Tesla" izvodi se jednom godišnje u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja u oblasti zaštite sajber prostora.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG