Linkovi

Upućene pretnje novinarki N1 Jeleni Zorić


Jelena Zorić, novinarka televizije N1 (Foto: www.n1.com)

Jeleni Zorić, novinarki televizije N1 koja izveštava o slučaju Jovanjica, upućene su pretnje, objavila je ta medijska kuća.

Novinarki Zorić jedan od advokata optuženog Predraga Koluvije, kako navodi N1, prilazio je dva puta, 28. i 29. decembra, pred Specijalnim sudom gde se sudi njihovom klijentu - dok je bila na reporterskom zadatku sa snimateljem.

Molim vas budite precizni u izveštavanju pošto je moj klijent Predrag Koluvija pošten čovek i veliki vernik, evo on meni kaže kad sam išao da ga posetim ‘Zorićka me uništava i rastura njenim izveštavanjem, ali se ja Bogu molim za njeno zdravlje, kao što se molim i za zdravlje tužioca Saše Drecuna i ovog što ga je uhapsio, Slobodana Milenkovića”, bile su reči koje je Koluvijin advokat Svetislav Bojić uputio novinarki Jeleni Zorić, saopštio je N1.

Kako je ukazano Bojić je Jeleni Zorić, između ostalog, rekao i da nije dobro prošao, kako je prezirano, ko god se o Peđu ogrešio.

N1 navodi da je 29. decembra na istom mestu nakon ročišta Predragu Koluviji, advokat Bojić je ponovo prišao Jeleni Zorić poručivši - „Zamalo da Peđi danas bude ukinut pritvor, a Peđa te je puno, puno pozdravio”, ukazuje N1.

Jelena Zorić je pretnje prijavila Radnoj grupi za bezbednost novinara koja je, kako je saopšteno, odmah pokrenula postupak.

U saopštenju N1 navedeno je da je posle konsultacija sa Veranom Matićem i komitetom za bezbednost novinara, nadležnima iz policije, Jelena Zorić slučaj prijavila i Upravi kriminalističke policije koja je prijavu prosledila nadležnom Tužilaštvu.

Bojić tvrdi da nije pretio

Advokat Svetislav Bojić odbacio je kao netačne i zlonamerne navode tvrdnje televizije N1 da je pretio novinarki Jeleni Zorić.

Bojić je agenciji Tanjug rekao da je sa njom 28. i 29. decembra kratko razgovarao ispred zgrade Specijalnog suda o slučaju Predraga Koluvije - navevši da joj je pojašnjavao, kako se izrazio, da je Koluvija dobar čovek koji se moli Bogu za sve, pa čak i za one koji su ga uhapsili, kao i za nju čije izveštavanje o slučaju prati i smatra da je u poslednje vreme korektno.

Bojić je, kako je izvestio Tanjug, tim povodom dao izjavu policiji u svojstvu građanina. Ta agencija je prenela da je Bojić na poziv policije odgovorio odmah i direktno sa puta otišao u stanicu, iako mu je ponuđeno da sačeka zvaničan poziv.

Svetislav Bojić jedan je od zastupnika Predraga Koluvije protiv koga se pred Specijanim sudom vodi proces zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je prozvodila i pustila u promet 1,6 tona kanabisa.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG