Linkovi

Nestanak Ane Volš: Policija pronašla krvav nož, suprugu kaucija od pola miliona dolara


Ilustracija: Žuta policijska traka na mjestu zločina nakon pucnjave u Baltimoru u julu 2021. godine. (AP/Jose Luis Magana)
Ilustracija: Žuta policijska traka na mjestu zločina nakon pucnjave u Baltimoru u julu 2021. godine. (AP/Jose Luis Magana)

Policijske agencije i istražitelji u Sjedinjenim Državama još rade na rasvjetljavanju slučaja nestanka Ane Volš (39), američke državljanke srpskog porijekla. Njoj se trag gubi 1. januara ove godine u Kohasetu, u državi Masačusec, gdje je stanovala sa porodicom.

U međuvremenu, policija je u nedjelju 8. januara uhapsila njenog supruga Brajana Volša (47). Iz kancelarije Majkla Moriseja, okružnog tužioca iz Norfolka koji je nadležan za područje Kohaseta, saopštili su da su Volša uhapsili zbog "opravdane sumnje" da je pokušao da obmane istražitelje.

Na sudskom ročištu održanom u ponedjeljak, Volšu je određena kaucija od 500.000 dolara, prenosi lokalna medijska kuća "Boston 25 News". On se izjasnio da nije kriv.

Pomoćnica okružnog tužioca Lin Beland navela je na ročištu da su istražitelji tokom vikenda u kući pronašli nož prekriven krvlju i krvave mrlje. Ona je sudiji rekla i da su nadzorne kamere u prodavnici "Home Depot" pokazale Brajana kako 2. januara - na dan kada je rekao da nije napuštao kuću - kupuje ceradu, trake, selotejp i sredstva za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara.

Iz Ambasade Srbije u Vašingtonu za Glas Amerike su potvrdili da Volš ima i srpsko državljanstvo, te da je policijski ataše ambasade, Milić Milovanović, u kontaktu sa američkim vlastima. Za više detalja o istrazi uputili su na lokalne istražitelje.

Prema navodima policije, Ana Volš, majka troje djece je posljednji put viđena u ranim jutarnjim satima 1. januara u svom domu u Kohasetu, država Masačusec, nedaleko od Bostona. Od tada nije koristila telefon ni kreditne kartice, prenosi Asošijeted pres.

Prema pisanju lokalnog lista "Petriot ledžer", nestanak su u srijedu, 4. januara, prijavili njen suprug Brajan i njen poslodavac iz Vašingtona. Volšovi posjeduju kuću u Vašingtonu, a Ana Volš je tokom radne sedmice tamo putovala zbog posla u kompaniji za nekretnine Tišman Spajer.

Prijavljeno je da je ona pozvana u (Vašington) DC radi neke vrste hitne situacije u jednoj od nekretnina kojima upravlja. Zato je pokušavala otići u DC (na prvi dan Nove godine)“, rekao je šef policije Kohaseta, Vilijam Kvigli, prenosi „Patriot ledžer". Zvaničnici su potvrdili da je imala bukiran let za 3. januar, ali da te sedmice uopšte nije putovala avionom.

List Boston glob je objavio da su istražitelji tragali za dokazima na više lokacija, uključujući i Vašington.

U subotu su specijalizirane policijske jedinice za operacije pretrage i spašavanja pretraživale šumovita područja u blizini porodične kuće u Kohasetu. U pretragu terena je bila uključena i pomoć iz vazduha, a ronioci su pretraživali mali potok i bazen, ali ništa nisu pronašli, navedeno je u saopštenju policije.

Dok je policija tragala za Anom Volš, dogodi o se požar u kući u Kohasetu, koju je ona posjedovala do marta prošle godine. Lokalni istražitelji su utvrdili da je do požara došlo slučajno, a trenutni stanari su na vrijeme pobjegli od vatre.

Brajan Volš čeka na izricanje presude u slučaju prevare koja je uključivala prodaju lažnih slika Endija Vorkola, pokazuju sudski podaci. Boston Glob je prenio riječi policije da su nestank Ane Volš i sudski slučaj njenog supruga dvije poptuno različite stvari.

XS
SM
MD
LG