Linkovi

Šest osoba poginulo u oružanom napadu u stambenoj zgradi u Kanadi


Policijska vozila parkirana ispred zgrade posle masovne pucnjave u Torontu, u predgrađu Von (Foto: Reuters/Karlos Osorio)
Policijska vozila parkirana ispred zgrade posle masovne pucnjave u Torontu, u predgrađu Von (Foto: Reuters/Karlos Osorio)

Šest osoba, uključujući 73-godišnjeg osumnjičenog, poginulo je, dok je jedna ozbiljno povređena u pucnjavi u stambenoj zgradi u predgrađu Von, u kanadskoj pokrajini Ontario, u nedelju uveče, saopštila je lokalna policija.

Osumnjičenog je upucala policija i proglašen je mrtvim na mestu zločina, navodi se u saopštenju specijalne istražne jedinice (SIU) u ponedeljak ujutru.

SIU, koja istražuje smrtne slučajeve povezane sa policajcima, saopštila je da istražuje smrt osumnjičenog i da je obdukcija zakazana za utorak.

Vlasti nisu objavile više informacija o žrtvama ili motiv osumnjičenog.

"U procesu smo obaveštavanja porodica nastradalih, tako da u ovom trenutku ne mogu da delim informacije o žrtvama ili napadaču", izjavio je u nedelju uveče šef regionalne policije Jorka Džim Meksvin.

Policija je odgovorila na poziv o "aktivnom muškom napadaču koji je upucao nekoliko osoba" u zgradi u Vonu, severno od Toronta, navodeno je u saopštenju regionalne policije Jorka.

Istraga je u toku, i više ne postoji pretnja javnoj bezbednosti, zaključuje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG