Linkovi

Ivanka Tramp pozvana da svedoči u istrazi napada na Kapitol


ARHIVA: Donald i Ivanka Tramp u Beloj kući aprila 2020. (AP/Evan Vucci)
ARHIVA: Donald i Ivanka Tramp u Beloj kući aprila 2020. (AP/Evan Vucci)

Pododbor Predstavničkog doma koji se bavi istragom nasilnog upada u Kongres početkom januara 2021. Zatražio je od Ivanke Tramp, ćerke bivšeg predsednika Donalda Trampa, da dobrovoljno sarađuje u postupku koji vodi.

Od nje je zatraženo da prisustvuje pretresu, koji bi se održao početkom februara, i pruži informacije o postupcima svog oca, uključujući i telefonski razgovor sa bivšim američkim potpredsdednikom Majkom Pensom kome smatraju da je prisustvovala.

Istražioci nastoje da provere tvrdnje da li je Tramp tada vršio pritisak na Pensa da odbaci rezultate predsedničkih izbora na kojima je njen otac poražen.

Ivanka Tramp bila je savetnica svog oca dok je obavljao funkciju američkog predsednika.

Svedočenje koje smo pribavili ukazuje da je osoblje Bele kuće nekoliko puta tražilo vašu pomoć u pokušaju da ubede predsednika Trampa da reaguje povodom bezakonja i nasilja ispoljenog na Kapitol hilu”, navodi se u pozivu Ivanki Tramp.

Prethodno su tokom nedelje izdati obavezujući pozivi za prisustvovanje pretresu Rudiju Đulijaniju u drugim članovima Trampovog pranog tima koji su podnosili neargumentovane prigovore na regularnost rezultata izbora 2020. – za koje je bivši predsednik neosnovano tvrdio da su pokradeni.

Amerika godinu posle napada na Kapitol
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:17 0:00

XS
SM
MD
LG