Linkovi

Više od 280 mrtvih, 900 ranjenih u železničkoj nesreći u Indiji


Vagon oštećen u udesu dve kompozicije ekspres vozova u Indiji - gde je stradalo više od stotinu putnika (Foto: ANI/Reuters TV via REUTERS)

Više od 280 osoba je poginulo a 900 je povređeno u udesu dva putnička voza na istoku Indije - jednoj od najtežih železničkih nesreća u više decenija, saopštili su zvaničnici u subotu. Spasilačke ekipe više ne nalaze preživele u prevrnutim i uništenim vagonima dva voza koja su iskočila iz šina.

Nesreća se dogodila kada se voz Koromandel ekspresa, koji saobraća na liniji od Kalkute do Čenaja, sudario sa drugim ekspresnim putničkim vozom.

Ta kompozicija iskočila je iz šina i isprepletala se sa vozom Koromandel ekspresa saopštili su zvaničnici tamošnjih železnica – javila je agencija Rojters.

Oštećen kupe u udesu dva ekspres voza u Indiji
Oštećen kupe u udesu dva ekspres voza u Indiji

Bilans žrtava je rastao tokom noći. Desetine tela, prekrivenih belim čaršavima, položene su na zemlju blizu pruge, dok su stanovnici lokalnog područja i spasioci grozničavo pokušavali da oslobode stotine ljudi iz vagona, ispod izvrnutog metala i slomljenog stakla. Vojnici i vojni helikopteri uključili su se u spasilačke operacije u državi Odiša.

"Spasioci su na terenu i ugroženima se pruža potrebna pomoć", objavio je u petak uveče na društvenoj mreži Tviter indijski premijer Narendra Modi.

Mobilisani su i nacionalni timovi za reagovanje na katastrofe, kao i vazduhoplovne snage.

Povređene osobe prebačene su u lokalne bolnice – pred kojima se nalaze redovi stotina mladih koji čekaju da daju krv kako bi se preživelima moglo pomoći.

XS
SM
MD
LG