Linkovi

U udesu u Bugarskoj teže povređeno nekoliko državljana Srbije, vozač u pritvoru


Autobus iz Srbije prevrnut na autoputu za Sofiju (screenshot, www.bg-voice.com)
Autobus iz Srbije prevrnut na autoputu za Sofiju (screenshot, www.bg-voice.com)

BEOGRAD - U nesreći u Bugarskoj nema preminulih, a na bolničkom lečenju se nalazi četvoro putnika, od kojih i dva dečaka od 10 i 11 godina, izjavio je za RTS tehnički ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je obišao povređene, prenosi Fonet.

"Mlađi dečak je operisan zbog povrede noge, dok je stariji zadobio više povreda, od kojih je najdominantnija povreda glave i oni će biti prebačeni u bolnicu u Sofiju", rekao je Lončar.

Preostala dva teško povređena putnika su roditelji, od kojih je jednom putniku amputirana noga, a drugi je zadržan na daljim ispitivanjima, kazao je Lončar i demantovao navode medija da je noga amputirana vozaču.

Lončar je naveo da se povređeni dobro osećaju i da se nada da će u toku dana većina putnika biti prebačena u Beograd. a četvoro putnika koji su u težem stanju trebalo bi da se vrate u narednih nekoliko dana.


Nesreća se dogodila u nedelju kada se srpski autobus, koji je prevozio decu sa festivala u Nesebaru za Beograd, prevrnuo na auto-putu za Sofiju, pri čemu je povređeno osmoro dece i četvoro odraslih.

Bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je vozaču autobusa iz Srbije određen pritvor od 24 sata i da će verovatno biti podignuta optužnica.

Ministarstvo je navelo da je uzrok nesreće ili ljudska greška ili tehnički problem, prenosi BTA.

Testovi vozača autobusa bili su negativni na alkohol i drogu.

XS
SM
MD
LG