Linkovi

Potraga za nestalima u srušenoj zgradi u Marseju


Vatrogasci pored srušene zgrade u Marseju
Vatrogasci pored srušene zgrade u Marseju

Dva tela pronađena su u ruševinama zgrade koja se srušila u Marseju posle velike eksplozije, saopštile su francuske vlasti. Spasioci tragaju za još šest osoba koje se vode kao nestale.

Tela su pronađena oko 24 sata pošto je eksplozija srušila četvorospratnicu u lučkom gradu na Mediteranu. Potragu za nestalima otežava aktivni požar u ruševinama.

„S obzirom na posebne poteškoće prilikom intervencije, vađenje tela sa lica mesta će potrajati“, navodi se u kratkom saopštenju vatrogasne službe.

Žrtve još nisu identifikovane.

Pet osoba iz susednih zgrada zadobilo je lakše povrede u eksploziji i urušavanju koje se dogodilo u nedelju posle ponoći. Uzrok eksplozije tek treba da se utvrdi, ali istražitelji ispituju mogućnost da je to posledica curenja gasa.

Dizalica ispred srušene zgrade u Marseju
Dizalica ispred srušene zgrade u Marseju

Više od 100 vatrogasaca borilo se sa požarom u ruševinama zgrade, za koju se veruje da ima po jedan stan na svakom spratu.

"Spavala sam i desila se ogromna eksplozija koja je potresla sobu. Bila sam šokirana", rekla je Saverija Mosnijer, koja živi u ulici blizu mesta nesreće. „Vrlo brzo smo osetili jak miris gasa, mogli smo ga još jutros osetiti“, dodala je ona.

Skoro 200 stanovnika je evakuisano iz kvarta.

U rušenju dve zgrade u radničkom naselju u Marseju 2018. poginulo je osam osoba. Ta nesreća u fokus je stavila standarde za stanovanje, a grupe za pomoć kažu da 40.000 ljudi živi u zgradama lošeg kvaliteta.

XS
SM
MD
LG