Linkovi

Hjuston ukrao pobedu u Ouklendu, izjednačio na 2-2 protiv šampiona


Košarkaš Hjustona Kris Pol slavi pobedu u Ouklendu
Košarkaš Hjustona Kris Pol slavi pobedu u Ouklendu

Košarkaši Hjustona izjednačili su na 2-2 u finalu Zapadne konferencije NBA plej-ofa, pošto su u "Orakl areni" u Ouklendu pobedili zvanične šampione Golden Stejt Voriorse 95:92.

Bila je to prva neizvesna utakmica u seriji, i prva u kojoj nijedan tim nije ubacio 100 poena. Sredinom poslednje četvrtine Voriorsi su vodili 82:70 i činilo se da imaju situaciju pod kontrolom, ali je najbolji tim ligaškog dela sezone okončao utakmicu serijom 25:10, i ostvario prvi trijumf u Ouklendu u plej-ofu u istoriji kluba, posle sedam poraza zaredom.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejms Harden sa 30 poena, Kris Pol je ubacio 27, a Erik Gordon 14, dok su pod košem dominirali Pi Džej Taker sa 16 i Klin Kapela sa 13 uhvaćenih lopti.

Kod Voriorsa, kojima je ovo prvi poraz u plej-ofu na svom parketu posle 16 uzastopnih pobeda (od sedme utakmice finala protiv Klivlenda 2016), Stef Kari je postigao 28 poena, Kevin Durent 27, uz 12 skokova, a Drejmond Grin 11, uz 13 uhvaćenih lopti. Kej Tompson je završio sa 10 poena, ali domaći su promašili poslednjih 9 šuteva za tri poena na utakmici.

Peti meč igra se u Hjustonu, u četvrtak uveče.

XS
SM
MD
LG