Linkovi

Han: Srbiji sredstva kao da je članica EU


Evropski komesar za regionalnu saradnju obećao značajnu pomoć za oporavak od poplava iz Fonda solidarnosti Evropske unije...

Evropski komesar za regionalnu saradnju Johanes Han izjavio je da će Srbija iz Fonda solidarnosti Evropske unije dobiti značajna sredstva za oporavak od poplava, ali nije mogao da navede preciznu sumu, dok se ne obavi procena štete.

Han je tokom današnje posete Srbiji razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem, a obišao je Obrenovac i Šabac. Na konferenciji za novinare Han - u čijoj nadležnosti je Fond solidarnosti EU, ponovio je da će Srbija u pogledu dobijanja sredstava za oporavak biti tretirana kao članica Unije.

S druge strane, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je da zemlja očekuje značajnu pomoć od Evopske unije, ali da će najveći teret za obnovu pogođenih područja morati da podnese sama.

Nikolić: Vlada besprekorna, opomena građanima


Istovremeno, Obrenovac je danas, u društvu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, posetio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je tom prilikom izjavio da se u poplavama, koje su zadesile Srbiju država izvanredno snašla i da je Vlada besprekorno obavila svoj posao.

Nikolić je ocenio da je katastrofa koja je zadesila Srbiju velika opomena za budućnost, ne toliko za državu, već za građane, jer - kako je rekao - da je bilo više saradnje, ljudske žrtve bi bile izbegnute.

Nikolić je u Obrenovac dopremio pomoć u 12 kamiona i tri kombija.
XS
SM
MD
LG