Linkovi

Nikolić u Parizu: Pomozite Srbiji i BiH


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić apelovao je u Parizu na Frasoa Olanda da njegova zemlja pomogne u organizaciji međunarodne konferencije za pomoć Srbiji, BiH i Hrvatskoj posle katastrofalnih poplava.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je u Pariz gde je sa predsednikom Francuske Fransoa Olandom između ostalog razgovarao i o saniranju posledica katastrofalnih poplava.

"Vaše prisustvo u Francuskoj je prilika da se čuje apel koji ste izneli – apel za pomoć Srbiji i Bosni i Hercegovini", rekao je Oland.

"Možemo jako brzo da se odlučimo o sazivanju donatorske konferencije. U trenutku kada ima toliko unesrećenih u Srbiji moramo pokazati koliko smo odgovorni i solidarni“, istakao je francuski predsednik. Oland je rekao da je njegova zemlja ponudila da bude pokrovitelj međunarodnog skupa na kojem bi se prikupljala pomoć za Srbiju i Bosnu I ponudila humanitarnu pomoć u vatrogascima I spasilačkoj opremi.

Nikolić je pohvalio Europsku uniju, rekavši kako se nada da će deo razaranja uzrokovanih poplavama moći da se sanira uz pomoć država članica.

"Katastrofa je zadesila moju zemlju. Mi želimo da se održi međunarodna konferencija za pomoć Srbiji, ali ne samo Srbiji, već i Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Apelujemo na Francusku da nam pomogne u toj inicijativi", rekao je Nikolić, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

On je naglasio da je Srbiji do sada pomoglo 18 država i da je to je bila pomoć u spasavanju života, ali, kako je dodao, "sada će nam biti potrebna i druga vrsta pomoći, da obnovimo našu zemlju".
XS
SM
MD
LG