Linkovi

Organizatori: Italijanski pobednik Evrovizije ide na "dobrovoljni test na drogu"


Italijanski bend Maneskin na bini posle pobede na 65. takmičenju za pesmu Evrovizije u Roterdamu, 22. maja 2021.
Italijanski bend Maneskin na bini posle pobede na 65. takmičenju za pesmu Evrovizije u Roterdamu, 22. maja 2021.

Damiano David, pevač italijanskog rok benda Maneskin koji je pobedio na sinoćnjem izboru za pesmu Evrovizije, dobrovoljno će biti testiran na narkotike nakon što je demantovao spekulacije da je šmrkao kokain za vreme televizijskog prenosa, saopštili su organizatori takmičenja u nedlju.

David će se testirati nakon što se vrati u Italiju, posle viralnog video snimka na kome se vidi kako se saginje nad stolom za vreme takmičenja u Roterdamu.

"Svesni smo spekulacija povodom video snimka italijanskih pobednika takmičenja za pesmu Evrovizije", saopštila je Evropska radiodifuzna unija (EBU).

"Bend je odlučno demantovao navode o upotrebi droge, a pevač će se dobrovoljno testirati na narkotike po povratku kući", saopšteno je. "Sami izvodjači su zahtevali test prošle večeri ali EBU to nije odmah mogla da organizuje", dodaje se u saopštenju EBU.

Pevač Maneskina je na konferenciji za novinare rekao da se sagao nad stolom zato što je gitarista Tomas Rađi slomio staklo.

"Ne koristim droge. Molim vas, ljudi. Ne govorite to, kokain, molim vas ne govori to", rekao je David. Bend je kasnije na Instagramu objavio da su spremni da se testiraju jer nemaju šta da kriju.

"Šokirani smo time što ljudi govore da se Damiano drogira. Mi smo PROTIV droga i nikada nismo koristili kokain", izjavili su. EBU je saopštila da dokazi podržavaju Davidovu priču o slomljenom staklu.

"Bend, njihovi menadžeri i šef delegacije su nas obavestili da nikakve droge nisu nađene u sobi u kojoj su sedeli bendovi i objašnjeno je da je na njihovom stolu bilo slomljenog stakla koje je počistio pevač."

"EBU može da potvrdi da je posle pronađeno slomljeno staklo. I dalje pažljivo gledamo snimak i saopštićemo nove informacije."

Maneskin su nadjačali snažnu konkurenciju iz Francuske i Švajcarske, i zahvaljujući glasovima publike popeli se na vrh i osvojili pobedu sa 524 glasova.

Srbija je nakon objave glasova žirija bila na 21. mestu, ali je posle glasova publike završila na 15. mestu.

XS
SM
MD
LG