Linkovi

Demonstranti traže ostavku Kamerona


Britanski premijer Dejvid Kameron u razgovoru sa studentima Ekseterr univerziteta, 7. aprila 2016.
Britanski premijer Dejvid Kameron u razgovoru sa studentima Ekseterr univerziteta, 7. aprila 2016.

Okupljeni u Ulici Dauning, u kojoj se nalazi premijerova rezidencija, učesnici protesta nosili natpise sa parolama "Vreme je da odeš" i “Otpor torijevskoj vlasti”, uz povike "Šta želimo? Da Kameron ode" i "Oterajmo Torijevce".

Demonstranti u Londonu tražili su ostavku premijera Dejvida Kamerona zbog činjenice da se su se finansijske transakcije njegove porodice pojavile u takozvanim "panamskim papirima".

Okupljeni u Ulici Dauning, u kojoj se nalazi premijerova rezidencija, učesnici protesta nosili su natpise sa parolama "Vreme je da odeš" i “Otpor torijevskoj vlasti”, uz povike "Šta želimo? Da Kameron ode" i "Oterajmo Torijevce".

Obraćajući se prisutnima na prolećnom forumu svoje Konzervativne strake ranije tokom dana, Kameron je poručio da je trebalo da bolje rukuje poreskim aranžmanima svoje porodice i obećao da će naučiti lekciju. Premijer Britanije preuzeo je odgovornost i naglasio da ne bi trebalo kriviti osoblje u Dauning ulici.

Kameronovo priznanje usledilo je nekoliko dana pošto su počeli negativno izveštavanje medija i pozivi da podnese ostavku.

Opoziciona Labursitička stranka zahteva da se Kameron obrati Parlamentu u ponedeljak povodom svojih finansijskih transakcija povezanih sa of-šor investicijama.

U dokumentima, koji su se pojavili u javnosti, otkriveno je da je Kameronov pokojni otac Ian bio vlasnik dela kompanije "Belrmor Holdings" sa sedištem na Bahamima, umešane u ceo slučaj, a da je i sam premijer imao aktivan interes u toj kompaniji, sve dok nije preuzeo položaj 2010. godine.

XS
SM
MD
LG