Linkovi

Crna Gora: Epidemija ne popušta, još 145 oboljelih i tri smrtna slučaja


Ilustracija
Ilustracija

U Crnoj Gori već jedanaesti dan zaredom broj novoinficiranih koronavirusom ne pada ispod 100, a u posljednja 24 sata prijavljeno je 145 novih slučajeva infekcije i tri smrtna slučaja, saopštili su zvaničnici.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 681 uzorka na novi koronavirus, a registrovano je 145 novopozitivnih slučajeva infekcije”, navodi Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Prema navodima IJZ, od poslednjeg presjeka prijavljena su tri smrtna ishoda kod Kovid 19 pozitivnih pacijenata, od kojih je jedan liječen u Opštoj bolnici u Nikšić a dva u Kliničkom centru Crne Gore.

“Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa Kovid-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 109 a od početka godine 118", navodi se u saopštenju IJZ.

U istom periodu IJZ je prijavljen je oporavak kod 31 pacijenta, a ukupan broj aktivnih slučajeva Kovid 19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1.921.

Više od polovine aktivno oboljelih je iz Podgorice, Nikšića i Berana, gradova u kojima je u posljednjih par nedjelja održano više masovnih političkih skupova, a zdravstvene vlasti upozorile su da bi masovna okupljanja gradjana situaciju mogla da učine dramatičnom, što bi dovelo do pooštravanja mjera protiv širenja virusa.

Klinički centar Crne Gore saopštio je da se u toj bolnici liječi 27 Kovid pacijenata od kojih je životno ugroženo troje, isto koliko i u Opštoj bolnici Nikšić gdje se liječi 50 Kovid pacijenata.

Prema statistici IJZ, od početka epidemije ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori je 6.530.

XS
SM
MD
LG