Linkovi

Crna Gora: Dvanaest preminulih, 384 novi slučaj infekcije


ARHIVA - Laboratorija u Crnoj Gori
ARHIVA - Laboratorija u Crnoj Gori

Dvanaest osoba pozitivnih na Kovid 19 je preminulo u protekla 24 sata dok je istovremeno registrovana nova 384 slučaja infekcije, saopštili su zvaničnici crnogorskog zdravstva.

“Nažalost, za nama je još jedan crni vikend, zato što je Institutu prijavljeno dvanaest smrtnih slučajeva povezanih sa infekcijom novim koronavirusom…”, rekao je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Senad Begić, navodeći da je pet preminulih iz Podgorice, dva iz Nikšića, i po jedan iz Mojkovca, Pljevalja, Cetinja, Kotora I Bara.

On je rekao da je najstariji preminuli imao 84 godine, dok je najmlađa preminula osoba imala 38 godina i bila rođena 1982. godine. Ukupan broj preminulih od koronavirusa od početka epidemije sada je 499.

Laboratorije u Crnoj Gori koje se bave analizom uzoraka zbog sumnje na infekciju koronavirusom od posljednjeg presjeka završile su 1.233 analize, među kojima je registrovano 384 nova slučaja infekcije, saopštio je Begić.

“Raduje informacija da je u protekla 24 časa kriterijum za oporavak ispunilo 647 inficiranih, a trenutno je 10.635 aktivnih slučajeva Kovida 19, od kojih 4.557 u Podgorici”, rekao je pomoćnik direktora Instituta.

Begić je rekao da je u bolnicama trenutno hospitalizovano 370 pacijenata, od čega 87 u Kliničkom centru Crne Gore, od kojih je 31 životno ugrožen. U Opštoj bolnici Bar hospitalizovano je 52 pacijenta, Beranama 40, Nikšiću 69, Brezoviku 38, Pljevljima 23, Bijelom Polju 29, Kotoru četrnaest, Cetinju osam i specijalnoj bolnici Kodra u Podgorici deset pacijenata.

Prema podacima Instituta, od početka epidemije u Crnoj Gori je ukupno 35.265 osoba inficirano koronavirusom.

XS
SM
MD
LG