Linkovi

Crna Gora: Danas 620 oboljelih i devet preminulih


Laboratorija u Crnoj Gori
Laboratorija u Crnoj Gori

Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori saopštile su u srijedu da su laboratorije u zemlji registrovale 620 novih slučajeva infekcije koronavirusom, dok je u posljednja 24 časa prijavljen smrtni ishod kod devet pacijenata, od kojih je najmlađi imao 51 godinu.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od posljednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.923 uzoraka na novi koronavirus među kojima su ukupno registrovana 620 novopozitivna slučaja infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

IJZ navodi da je od jučerašnjeg presjeka toj ustanovi prijavljeno devet smrtnih ishoda, od kojih je najstariji imao 89, a najmlađi 51 godinu.

“Ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid 19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 450, a od početka godine 459”, navodi IJZ.

Prema saopštenju Instituta, do 17:30 časova prijavljen je oporavak kod 602 pacijenta, a trenutno je u zemlji 11.120 aktivna slučaja.

“Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 32.808", navodi IJZ.

XS
SM
MD
LG