Linkovi

Policija: Pojedinci i grupe planiraju incidente i nemire na dan izbora u Crnoj Gori


Ilustracija - zastava Crne Gore (Foto: www.gov.me)
Ilustracija - zastava Crne Gore (Foto: www.gov.me)

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović saopštio je u srijedu da policija “raspolaže operativnim podacima da pojedinci i grupe planiraju izazivanje incidenata i nemira na sami dan parlamentarnih izbora”.

"Naša saznanja ukazuju da ova lica preko društvenih mreža i drugih kanala zagovaraju da tokom glasanja i nakon zatvaranja biračkih mjesta građani izađu na ulice, izazivaju nemire i narušavaju javni red", navodi se u saopštenju direktora Uprave policije.

On je najavio da će, u slučaju izazivanja nemira policija u svim gradovima odlučno i odgovorno postupati, kao i da će svi koji budu izazivali nestabilnost snositi odgovornost.

"Oni koji budu pokušali ispoljiti destruktivno i ekstremno ponašanje, izazivati građansku nestabilnost i kršiti zakonske propise biće spriječeni i snosiće odgovornost”, rekao je Veljović.

Veljović je pozvao građane “da svi zajedno podijelimo odgovornost i sačuvamo građanske i civilizacijske vrijednosti društvene zajednice kao zajedničko dobro i interes svakog pojedinca i porodice".

Redovni parlamentarni Izbori u Crnoj Gori održavaju se u nedjelju i na njima učestvuje jedanaest izbornih lista, koje će se boriti za poslanička mjesta u 81-članom parlamentu

Prema posljednjem istraživanju javnog mnjenja, najviše šansi za pobjedu ima vladajuća DPS sa 35,3 odsto podrške, dok je na drugom mjestu koalicija predvođena Demokratskim frontom sa blizu 24,7 odsto odsto i lista Demokrata i Demosa “Mir je naša nacija”, sa 16,5 odsto virtuelne podrške.

XS
SM
MD
LG