Linkovi

Policija: Nikšićanin prijetio da će aktivirati eksplozivnu napravu na zgradi Ambasade SAD


ARHIVA - Ambasada SAD u Crnoj Gori
ARHIVA - Ambasada SAD u Crnoj Gori

Policija je kasno u petak saopštila da je “efikasnom i sinhronizovanom akcijom pripadnika Centra bezbjednosti Nikšić i Centra bezbjednosti Podgorica identifikovana i lišena slobode osoba koja je u petak putem telefona prijetila da će aktivirati eksplozivnu napravu na zgradi ambasadi Sjedinjenih Američkih Država”.

“Slobode je lišen V.M. (56) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda. On će u zakonskom roku biti priveden nadležnom državnom tužiocu”, rekli su u policiji.

Prema navodima Uprave policije, “osumnjičeni je pozvao na službeni telefon firme zadužene za zapošljavanje građevinskih radnika na izgradnji nove zgrade ambasade i prijetilo da će aktivirati eksplozivnu napravu na zgradi ambasade Sjedinjenih Američkih Država, a nakon toga je poslao više poruka sa uvrjedljivim i prijetećim sadržajem”.

Nikšićka policija, nakon dobijene informacije od kolega iz Podgorice locirala i privela lice. Takođe, pripadnici policije su u Nikšiću izvršili pretres stana i drugih prostorije koje V.M. koristi kojom prilikom su pronašli i oduzeli pištolj”, piše u saopštenju.

Ambasada SAD se na Tviteru zahvalila crnogorskoj policiji na "brzoj akciji povodom prijetnji protiv ambasade".

"Pojedinac je priveden i situacija je riješena", tvitovala je američka ambasada.

XS
SM
MD
LG