Linkovi

Britanski ambasador: Tramp "odiše nesigurnošću"


Predsednik Donald Tramp razgovara sa novinarima ispred Bele kuće pred odlazak u svoj golf klub u Bedminsteru, Nju Džersiju, 5. jula 2019.
Predsednik Donald Tramp razgovara sa novinarima ispred Bele kuće pred odlazak u svoj golf klub u Bedminsteru, Nju Džersiju, 5. jula 2019.

Britanski tabloid Mejl (The Mail) objavio je da je britanski ambasador u Sjedinjenim Državama, Kim Derok, opisao predsednika Trampa kao "nekompetentnog" i "jedinstveno disfunkcionalnog" lidera.

Mejl je objavio nelaskavi portret američkog lidera, citirajući komentare koji su, navodno, izneti u procurelim diplomatskim depešama ambasadora Deroka.

Prema tabloidu, Derok je opisao Trampa kao čoveka koji "odiše nesigurnošću" i ko je "nekompetentan".

"Ne verujemo da će ova administracija postati suštinski normalnija", navodno je napisao Derok u telegramu.

Ambasador je, međutim, upozorio britanske zvaničnike da ne potcenjuju Trampove šanse za reizbor, navodeći da je predsednik ima put ka još četiri godine u Beloj kući. Kako piše britanski dnevnik, Derok je upozorio da bi Tramp mogao da se "pojavi iz plamena, izmoren bitkom ali čitav, kao Arnold Švarceneger u završnim scenama filma Terminator."

Britanski Forin Ofis nije demantovao citirane komentare. Portparolka je rekla da se od ambasadora očekuje da "ministrima daju otvorenu, neulepšanu procenu politike u njihovim zemljama" i dodala: "plaćamo ih da budu iskreni."

XS
SM
MD
LG