Linkovi

Brat ubijenog zagrlio osuđenu za ubistvo


Brent Džin grli bivšu policajku iz Dalasa Amber Gajger posle izjave koju je dao posle izricanja presude. (Foto: AP)

Neočekivani obrt situacije posle presude američkoj policajki za ubistvo afro-američkog mladića. Bivša policajka iz Dalasa Amber Gajger ubila je svog suseda i za to će odslužiti 10 godina u zatvoru. Posle presude, brat ubijenog imao je emotivnu i iskrenu poruku za osuđenu.

Samo nekoliko momenata posle izricanja presude, brat ubijenog Brent Džin pokazao je snagu i saosećanje sa osuđenom i šokirao celu sudnicu.

“Govorim u svoje, čak ne u ime svoje porodice, ali Volim vas kao i svakog drugog. Neću da kažem da se nadam da ćete da trunete i umrete kao moj brat. Lično, ja vam želim sve najbolje i nisam nameravao da Vam ovo kažem pred porodicom i svima, ali ja ne želim da Vi idete u zatvor. Želim Vam sve najbolje, jer znam da bi Vam to želeo i Botam”.

U tom momentu, sudija je u suzama, a Brent upućuje neobičan zahtev

“Mogu li, molim Vas, da je zagrlim?"

Sudija potom prilazi Gajgerovoj, daje joj Bibliju i moli je da se promeni.

Izvan sudnice okupili su se ljudi koji su bili besni, jer smatraju da je 10 godina suviše blaga kazna. Tužilac je tražio da bude 28, koliko godina bi Botam napunio ove nedleje.

Advokat Gajgerove Tobi Šuk smatra da je presuda adekvatna.

“Kada bi znali koliko se ona kaje, i najviše zbog toga je i dobila 10 godina, a ne nešto duže, kako je traženo”.

Džinov otac, koji se takođe zove Botam Džin rekao je za Ej Bi Si njuz (ABC News) da će smrt njegovog sina uticati na promene obuke u policiji u Dalasu.

“Nešto mora da se uradi, da se revidiraju procedure o sličnim situacijama. Iskreno verujem da će ono što se desilo mom sinu, doneti neku promenu”.

Gajgerova je ubila svog komšiju Botama Džina, tako što je posle posla ušla u njegov stan, misleći da je njen i da je on provalnik.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG