Linkovi

Zbog sumnje da su vrijeđali direktora RTCG privedene četiri osobe


ARHIVA - Policajac u Podgorici (Foto: RTCG)

Četiri osobe privedene su u ponedjeljak pod sumnjom da su verbalno napale i prijetile generalnom direktoru Radio Televizije Crne Gore Borisu Raoniću uoči subotnje utakmice fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Holandije.

“Po nalogu nadležnog tužioca slobode su lišeni N.S. (36), L.V. (38), B.J. (37) i Z.N. (38) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje, dok je identifikovano još jedno lice u čijim radnjama, prema ocjeni postupajućeg tužioca, nije bilo elemenata krivičnog djela", navode iz policije.

U saopštenju policije se navodi da se sumnja da su osumnjičeni izvršili krivično djelo na taj način što su Raoniću spriječili ulazak na tribinu gradskog stadiona u Podgorici, i uputili mu više riječi uvrjedljivog sadržaja.

Ukoliko četvorici privedenih pod sumnjom u napad na Raonića bude utvrdjena krivica, za krivično djelo koje im se stavlja na teret predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Krivični zakonik Crne Gore predvidja tu kaznu za slučajeve grubog vrijeđanja ili zlostavljanja drugog, vršenja nasilja prema drugom, izazivanje tuče, kao i ako neko “drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrozi spokojstvo građana ili remeti javni red i mir, ukoliko je to izvršeno u grupi ili je nekom licu nanesena laka tjelesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana”.

Na društvenim mrežama kruže snimci na kojima grupa muškaraca negoduje zbog dolaska na utakmicu generalnog direktora Radio televizije Crne Gore Borisa Raonića.

Na snimcima se čuju uvrede upućene Raoniću:

”Izađi, ti nisi Crnogorac. M'rš”.

Raonić podnosi krivične prijeve “zbog nasiničkog ponašanja”

Generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić komentarisao je uvrede koje su mu upućene pred meč protiv Holandije i najavio krivične prijave.

On je na Fajsbuku napisao da je “svjestan da obavljanjem javne funkcije u paketu dobija i obavezu povećanog stepena tolerancije prema kritikama i sa tim zaista nema problema, dok god su izrečene uz minimalnu pristojnost”.

Napisao je da je, na utakmici bio sa maloljetnim sinom i nekoliko njegovih drugara i “oni su bili šokirani i uplašeni divljačkim ponašanjem i urlicima 20-ak osoba koji se predstavljaju kao navijači”, i dodao da su zbog toga otišli da utakmicu isprate sa druge tribine.

Raonić je najavio da će “podnijeti krivične prijave protiv njih zbog nasilničkog ponašanj i ostaviti policiji da radi svoj posao”.

Generalni direktor RTCG kazao je da da “javni servis više ne smije postati oruđe u rukama političkih ili određenih društvenih elita u cilju ostvarivanja neprincipijelnog uticaja na društveno-ekonomske tokove”. On je rekao da “promjene koje su već vidljive i njihovo produbljivanje upravo i treba tome da posluže”.

Raonić se, takođe, oglasio na društvenim mrežama gdje je predstavio neke od najvažnijih promjena koje je novi menadžment pokrenuo.

“Ovim želimo da ukažemo na obim i sadržaj reformskih procesa koji se dešavaju unutar Javnog servisa, jer ovo nisu konačni rezultati, već pokazatelj promjena i osnov za dalji rad. Ovi procesi i promjene koje nose sa sobom treba da s jedne strane dovrše proces transformacije javnog servisa u smislu efikasnosti i kvaliteta njegovog rada, a sa druge u smislu njegove uloge u crnogorskom društvu”, rekao je Raonić.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG