Linkovi

Boris Raonić novi generalni direktor RTCG


Boris Raonić, novi generalni direktor Radio Televizije Crne Gore (Foto: www.gamn.org)
Boris Raonić, novi generalni direktor Radio Televizije Crne Gore (Foto: www.gamn.org)

Dugogodišnji građanski aktivista i analitičar iz Podgorice Boris Raonić novi je generalni direktor Radio Televizije Crne Gore, odlučeno je na sjednici Savjeta RTCG u petak.

Raonić, diplomirani pravnik sa dugogodišnjim iskustvom u NVO sektoru, dobio je glasove sedam od devet članova Savjeta RTCG, jedan glas dobio bivši glavni urednik Dana Nikola Marković, uz jedan nevažeći listić, prenijela je RTCG.

Tokom intervjua pred članovima Savjeta, Raonić je rekao da, u slučaju da dobije povjerenje Savjeta, želi da bude menadžer u pravom smislu te riječu, a ne neko ko će biti “mikromenadžer i urednik”, kao i da "za te poslove po svim aktima postoje ljudi koji rade taj posao".

On je rekao da “smo svi prethodnih dana bili svjedoci neprimjerenih političkih pritisaka kad je riječ o izboru generalnog direktora RTCG”.

"To se neće više moći prenositi na zaposlene preko direktora i bilo kod urednika", rekao je Raonić tokom intervjua, ističući da Javni servis ima izuzetne kadrovske resurse. "Sticajem okolnosti imao sam prilike da upoznam te ljude, i njima treba dati prostora da iznesu svoj kreativni potencijal"

On je ocijenio da je informativni program RTCG najviše pod udarom javnosti, ali da se "taj požar može ugasiti već u ponedjeljak dolaskom nove strukture".

“Moramo se odloboditi svega ovoga što ne zaslužuje da bude u Javnom servisu i to ne mislm samo na kadrovske, nego i na programske i ostale potencijale…Ja mislim da nama vrlo malo fali i to volje da od Javnog servisa napravimo instituciju koja će biti na ponos državi Crnoj Gori”, rekao je novi generalni direktor RTCG, koji će na toj funkciji naslijediti Božidara Šundića.

Pored Raonića, Savjet je intervjuisao i ostala tri kandidata za generalnog direktora - Milutina Stijepovića, Nikolu Markovića i Srđana Čovića.

XS
SM
MD
LG