Linkovi

Na šta ukazuje dosadašnja istraga o nestanku Ane Volš?


Ana Volš nije viđena od ranih jutarnjih sati 1. januara 2023. (Foto: Instagram/@anawalshe)
Ana Volš nije viđena od ranih jutarnjih sati 1. januara 2023. (Foto: Instagram/@anawalshe)

BOSTON - Više od dve nedelje prošlo je od nestanka američke državljanke srpskog porekla, Ane Volš, iz mesta Kohaset u državi Masačusets. Njen suprug, Brajan Volš, je u pritvoru zbog obmanjivanja policije u istrazi i treutno nije optužen ni za kakvo drugo krivično delo.

Policija se zvanično nije oglašavala u vezi sa potencijalnim novim nalazima iz istrage o nestanku, ali mediji prenose da se očekuju rezultati forenzičkih analiza do sada pronađenog materijala, kao i da se okružnom sudu podnose novi zahtevi za pretres imovine Volšovih.

Lokalni list u Masačusetsu, Patriot ledžer, preneo je da je policija sudu u okrugu Kvinsi podnela nove zahteve za pretres imovine Volšovih.

Iako ti dokumenti nisu javni i ne može se videti šta u njima piše, obično su to zahtevi policije kada sumnja da se dogodilo neko krivično delo, u kojima obrazlaže svoja saznanja na osnovu kojih potrebno da se sprovede pretres.

Do sada je jedino zvanično saopšteno da su u kući Volšovih u Kohasetu pronađeni nož i tragovi krvi. Policija je pretresala i deponiju u blizini Bostona, ali nije zvanično rečeno šta je nađeno. Mediji su preneli da su pronađeni testera za metal i sekira. Takođe je objavljeno da je Brajan Volš 2. januara snimljen kamerom u prodavnici Hom depo, kako kupuje sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara.

Nepoznata sudbina Ane Volš
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

Bivša tužiteljka Linda Buči izjavila je za Patriot ledžer da tužilaštvo prikuplja dokaze koje će verovatno izneti pred veliku porotu, u pokušaju da dokaže šta se desilo sa Anom Volš.

"Oni moraju da te dokaze povežu sa njom i njenim nestankom. Dakle, da dokažu da nije negde pobegla. Moraju da dokažu da je mrtva i da se to nije desilo slučajno".

Objašnjava da bi tužilaštvo moglo da podnese zahtev sudu da se Brajan Volš formalno optuži za ubistvo, ili da sačeka da to preporuči velika porota.

"Imaju dokaze. Verovatno su razgovarali sa njim, možda im je i on dao dokaze. Dakle, na putu su ka tome, ali nisu još stigli do kraja", kaže Buči.

Poslodavac prijavio nestanak pre supruga?

Lokalna televizija Boston 25 njuz objavila je, pozivajući se na listing poziva policiji, da je nestanak Ane Volš prvo prijavio njen poslodavac, firma iz Vašingtona Tišman Spajer, čime su opovrgnuti izveštaji da su nestanak simultano prijavili njen suprug Brajan i ta firma.

Kako se navodi, policiji u Kohasetu 4. januara stigao poziv iz Vašingtona, od osobe koja se predstavila kao šef službe obezbeđenja u Tišman Spajeru i koja je od policije zatražila da proveri da li je Ana Volš dobro.

Ta osoba je, navodno, rekla da se čula sa njenim suprugom i da on nije policiji prijavio nestanak. Međutim, advokati Brajana Volša tvrde da je on kompaniju obavestio o njenom nestanku.

Tek kasnije istog dana, policiju je pozvao Brajan Volš, koji je tvrdio da je njegova supruga u ranim jutranjim satima 1. januara krenula za Vašington zbog posla, i da se od tada nije čuo sa njom. Nije poznato zbog šta je rekao policiji, zbog čega nestanak nije priavio ranije.

"Šansa da je živa 'jedna u milion'"

Prijateljice nestale žene, Nataša Skaj i Pamela Bardi, u izjavama medijima rekle su da su zabrinute za troje dece Volšovih od 2, 4 i 6 godina, koju su preuzele socijalne službe. One su apelovale da se troje dece, čija je mama nestala, a otac im je u zatvoru, ne odvajaju.

Skaj je, u zajedničkom intervjuu sa Bardi za Foks njuz, na pitanje da li veruje da je Ana Volš još živa, odgovorila pesimistično.

"Šanse za to su jedna u milion. To bih odgovorila, ne zato što...Pamela i ja je lično poznajemo i znamo kakva je i koliko je nezavisna. Našla bi način da se nekome javi da joj se nešto desilo", rekla je Nataša Skaj i dodala da bi se, pogotovo u današnjem svetu društvenih mreža, još brže povezala sa nekim.

XS
SM
MD
LG