Linkovi

Mediji: Policija pretraživala deponiju u istrazi o nestanku Ane Volš


Policijska traka, ilustracija
Policijska traka, ilustracija

BOSTON - Policija je pretražila deponiju u mestu Pibodi, državi Masačusets, u sklopu istrage o nestanku američke državljanke srpskog porekla Ane Volš, prenosi lokalna televizija WCVB iz Bostona. Pibodi je mesto na oko sat vremena vožnje udaljeno od Kohaseta, u kojem je Ana Volš živela sa suprugom Brajanom i troje maloletne dece.

Kako izveštava WCVB, nije jasno šta je policija pronašla na licu mesta i zbog čega je pretraživana deponija. Na snimku koji su objavili novinari te televizije vide se i policijski psi i policajci u specijalnim zaštitnim odelima.

Lokalna bostonska televizija WBZ objavila je, pozivajući se na izvore u istrazi, da su na deponiji pronađeni dokazi u vezi sa aktuelnom istragom.

Pojedini američki mediji prenose i nepotvrđene navode da je Brajan Volš na internetu pretraživao kako se rešiti tela žene od 52 kilograma.

Policija Kohaseta se nije oglašavala ovim povodom.

Ana Volš nestala je 1. januara rano ujutru, kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom Logan i odatle otputuje u Vašington zbog posla. Njen nestanak je prijavio suprug tri dana kasnije.

Brajan Volš je u ponedeljak uhapšen zbog osnovane sumnje da je lagao istražitelje. Određena mu je kaucija od pola miliona dolara, a on je negirao krivicu.

Iz tužilaštva je saopšteno da je u porodičnoj kući Volša, u podrumu, tokom vikenda pronađen nož i krvave mrlje. Takođe je objavljeno da su nadzorne kamere u prodavnici kućnih potrepština Home Depot pokazale da je Brajan Volš 2. januara kupuje trake, selotejp i sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara. On je policiju slagao da 2. januara nije izlazio iz kuće.

Brajan Volš, u odvojenom postupku, čeka na izricanje presude u slučaju prevare koja je uključivala prodaju lažnih slika Endija Vorhola, pokazuju sudski podaci.

XS
SM
MD
LG