Linkovi

Slučaj Ane Volš: Policija analizira materijal sa deponije, mediji prenose uznemirujuće detalje


Nepoznata sudbina Ane Volš
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

Nepoznata sudbina Ane Volš

BOSTON - Nekoliko predmeta pronađenih na deponiji u području Bostona biće analizirano u vezi sa nestankom američke državljanke srpskog porekla Ane Volš, kojoj se trag gubi prvog dana ove godine, saopštili su nadležni.

"Pretraga terena severno od Bostona rezultirala je pronalaskom određenog broja predmeta koji će biti analizirani kako bi se utvrilo da li je reč o dokazima u ovoj istrazi", saopštila je kancelarija okružnog tužioca, prenosi AP.

Nije zvanično saopšteno šta je pronađeno, ali mediji prenose uznemirujuća saznanja.

Lokalna televizija WBZ, pozivajući se na svoje izvore u policiji, javlja da su na deponiji u Pibodiju, na oko sat vremena udaljenosti od Kohaseta gde su Volšovi živeli, pronađene kese za đubre sa sekirom, testerom za metal, tragovima krvi, tepihom i ambalažom upotrebljenih sredstava za čišćenje.

Policija je prethodno u podrumu kuće Volšovih u Kohasetu pronašla nož i tragove krvi.

Suprug 39-godišnje Ane Volš, 47-godišnji Brajan, snimljen je kako 2. januara u prodavnici Home Depot kupuje sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara.

On je uhapšen pod sumnjom da je lagao policiju u istrazi o nestanku i određena mu je kaucija od 500.000 dolara. Volš je negirao da je obmanjivao policiju.

Njegova advokatica Trejsi Majner izjavila je da je on "neverovatno kooperativan" u istrazi i zatražila je da mu se smanji ili ukine kaucija.

Volšovi imaju troje maloletne dece, od kojih najmlađe ima dve godine. Prema navodima američkih medija, deca su predata nadležnima u Odeljenju za decu i porodicu.

Potraga za Anom Volš
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Ana Volš nije viđena od ranijh jutarnjih časova 1. januara, kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom Logan i otputuje za Vašington, gde je radila u agenciji za nekretnine Tišman Spajer.

Pošto se tamo nije pojavila, njeni poslodavci su prijavili nestanak 4. januara, kada je to navodno učinio i njen suprug. Policija je saopštila da nema naznaka da se ikada pojavila na bostonskom aerodromu i da se ukrcala u avion.

Protiv Brajana Volša vodi se odvojen krivičnih postupak zbog prodaje falsifikovanih slika Endija Vorhola.

XS
SM
MD
LG