Linkovi

Putin: Neće uspeti pokušaj Zapada da ostvari globalnu dominaciju


Ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku vladinog kabineta u Moskvi, 10. mart 2022. (Foto: Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS)
Ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku vladinog kabineta u Moskvi, 10. mart 2022. (Foto: Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS)

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u sredu da Zapad neće uspeti u, kako ga je nazvao, pokušaju da ostvari globalnu dominaciju i razbije Rusiju.

Ako Zapad misli da će Rusija da se povuče, onda je ne razumije, poručio je Putin 21. dana rata protiv Ukrajine.

"Iza licemerne priče i današnjih poteza takozvanog kolektiva Zapad su neprijateljski geopolitički ciljevi. Oni jednostavno ne žele snažnu i suverenu Rusiju", naglasio je Putin.

Dodao je da je Rusija spremna da razgovara o neutralnom statusu Ukrajine na pregovorima o okončanju sukoba, ali i da će i dalje postići ciljeve svoje vojne operacije koja, kako je naveo, "ide po planu".

Ruski lider je u obraćanju ministrima, koje je uživo prenošeno na drržavnoj televiziji, istakao da će Zapad svojim neprijateljskim akcijama samo ojačati Rusiju.

Priznao je i da zemlja trpi bolne posledice zapadnih sankcija, najavio da će inflacija i nezaposlenost da rastu, ali je obećao podršku porodicama sa decom. Ocenio je i da će biti potrebne strukturne ekonomske promene.

Putin je izneo i tvrdnju da je konflikt samo izgovor za Zapad da uvede sankcije Moskvi.

"Zapad ne krije svoj cilj da nanese štetu celokupnoj ruskoj ekonomiji, svakom Rusu", rekao je ruski predsednik i naglasio da Zapad nije uspeo da izvede "ekonomski blickrig" protiv Rusije.

XS
SM
MD
LG