Linkovi

Đukanović: Izvjesno da će aktuelna Vlada 4. februara postati prošlost


Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović (Foto: Predsjednik.me, rtcg.me)
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović (Foto: Predsjednik.me, rtcg.me)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je, na sjednici Odbora DPS-a Glavnog grada Podgorice održanoj u petak, da je “izvjesno da će Vlada (Zdravka Krivokapića) 4. februara postati prošlost”, saopštila je ta partija.

“Predsjednik (Milo) Đukanović je kazao da je izvjesno da će aktulena Vlada 4. februara postati prošlost”, navodi DPS u saopštenju nakon sjednice.

Predsjednik Crne Gore je, pored toga, rekao da je potrebno dovršiti proces reforme DPS-a kako bi se partija suočila sa predstojećim izazovima, navodeći da je “politika te partije, prije svega, politika kontinuiranih reformi”.

Prema navodima saopštenja, Đukanović je rekao da “moraju pokazati da su razumjeli poruku birača sa izbora kako bi nastavili da šire i učvršćuju povjerenje sa građanima, a to se radi jedino direktnim i neposrednim kontaktom sa biračima”.

On je naglasio je da u DPS-u “mogu biti ponosni na doprinos koji je u prethodnih 18 mjeseci DPS dao na polju demokratskog razvoja društva, i da smo uspjeli da odbijemo napad velikosrpskog nacionalizma i sve vrijeme, i iz opozicije, na adekvatan način vodimo računa o državnim interesima”.

Đukanović je istakao da je “potrebno dovršiti proces reforme DPS-a kako bi se uspješno suočili sa izazovima koje tu partiju čekaju u narednom periodu i pokazali da su razumjeli poruku koju su im birači poslali na izborima 30. avgusta”.

“Upravo će od uspješnosti posla koji je potrebno obaviti u našoj kući, zavisiti i brzina kojom će se DPS vraćati u poziciju društveno-političke relevantnosti u kakvoj smo bili do 30. avgusta 2020. godine”, naveo je Đukanović.

Predlog URA-i i opozicije o glasanju o nepovjerenju Vladi naći će se na dnevnom redu parlamenta 4. februara, dan nakon što se poslanici izjasne o Krivokapićevoj inicijativi za raspuštanjem Skupštine.

XS
SM
MD
LG