Linkovi

Vučić još ne zna ko će ići u Vašington


Serbia Election
Serbia Election

Još se ne zna šta će biti tema razgovora predstavnika Srbije i Kosova u Vašingtonu 27. juna, niti se zna ko će predstavljati delegaciju iz Beograda, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Deleagije Srbije i Kosova bi trebalo da se sastanu u Beloj kući u Vašingtonu, što je prvi najavio specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Ričard Grenel, a potom je i savetnik za nacionalnu bezbednost u Beloj kući Robert O'Brajen rekao da mu je zadovoljstvo da ugosti delegacije Srbije i Kosova.

Predsednik Srbije izjavio je da očekuje "racionalan i pragmatičan razgovor" i dodao da je Srbija "mala da bi zapovedala Beloj kući, ali dovoljno velika da kaže koje interese želi da zaštiti", prenosi Fonet.

Vučić je rekao da su predstavnici Albanaca ne mogu "ucenama da utiču na Srbiju" i dodao da Srbija neće na Vidovdan priznati nezavisnost Kosova.

"Hoti sahranjuje dijalog"

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da "premijer Kosova Advulah Hoti sahranjuje dijalog i pre nego što je počeo".

Đurić tvrdi da je Hoti "tri dana nakon što se obavezao da neće lobirati za nezavisnost Kosova pozvao pet članica EU i rekao im da mu je glavni cilj da one priznaju nezavisnost Kosova".

Direktor vladine Kancelarije za KiM je rekao da je Srbija okrenuta dijalogu i konstruktivnom rešenju, ali da neće prihvatati diktat i koncept za koji se zalaže Hoti - prema kojem je jedino moguće rešenje rešenje zasnovano na Ustavu Kosova, prenosi Fonet.

XS
SM
MD
LG