Dok policija traga za Anom Volš, na videlo izlaze problemi njenog supruga sa zakonom

Brajan Volš pred sudom u državi Masačusets, januar 2023.

BOSTON - Policija i dalje traga za američkom državljankom srpskog porekla, majkom troje dece, Anom Volš, kojoj se trag gubi u mestu Kohaset, državi Masačusets, u ranim jutarnjim satima 1. januara ove godine.

Njen suprug, Brajan Volš, uhapšen je pod sumnjom da je obmanjivao policiju u istrazi i određena mu je kaucija od pola miliona dolara. Policija je do sada pronašla krvav nož u podrumu kuće Volšovih, kao i određen materijal na deponiji u blizini Bostona koji se analizira kao potencijalni dokazni materijal.

Mediji su preneli da su pronađene kese sa tragovima krvi, sekirom i testerom za metal, ali to nije zvanično potvrđeno.

Dok traje policijska potraga za Anom Volš, američki mediji prenose detalje iz života njenog supruga Brajana koji je već nekoliko puta bio u problemima sa zakonom.

Your browser doesn’t support HTML5

Nepoznata sudbina Ane Volš

Brajan Volš je 2021. godine priznao krivicu u slučaju prodaje falsifikovanih slika Endija Vorhola kupcu u Kaliforniji za 80.000 dolara, i čekao je izricanje kazne, podseća Vašington post. U pismu sudiji, Ana Volš je zahvalila što je omogućio da Brajan Volš čeka presudu kod kuće i da se u tom periodu desilo nekoliko značajnih momenata za njihovu porodicu, poput onoga kada je najmlađi sin prohodao.

"Brajan je sociopata"

Boston glob piše, pozivajući se na sudska dokumenta, da su tužioci o Brajanu Volšu napisali da je želeo luksuzan život koji nije mogao sebi da priušti. Zbog te želje, Volš je prevario nekoliko prijatelja, pa čak i rođenog oca.

Njegov otac Tomas Volš je bio poznati neurolog, predavač na Harvardu, autor knjiga. Bio je veoma imućan, kao i Brajanova majka koja je došla iz bogate porodice, piše Boston glob. Tomas Volš je ranih 2000-ih godina sa sinom dogovorio da uloži novac u renoviranje stare kuće i da je prodaju. Prema dogovoru, otac bi posle prodaje povratio ono što je uložio, a ostatak novca bi otišao Brajanu. Iako je uložio pola miliona dolara, Tomas Volš novac nikada nije dobio nazad, jer je Brajan sa tim novcem pobegao.

Sudska dokumenta, u koja je Boston glob imao uvid, pokazuju da se Tomas Volš nije čuo sa sinom više od 10 godina. Preminuo je 2018, a Brajanu nije ostavio ništa u nasledstvo.

CNN piše da je 2019. godine Brajan Volš pokušao sudski da ospori testament svog oca, rekavši da je on jedan od dvojice zakonskih naslednika, te da je potpis na testamentu Tomasa Volša "moguć falsifikat", pokazuju sudska dokumenta.

Your browser doesn’t support HTML5

Brajan Volš pred sudijom

Rođak Tomasa Volša je osporio Brajanove tvrdnje i ocenio ih kao manipulaciju. Džefri Ornstajn, prijatelj Tomasa Volša, u sudskim dokumentima naveo je da mu je "doktor Volš rekao da je Brajan dijagnostikovani sociopata" i da se lečio u psihijatrijskoj ustanovi u Masačusetsu, piše CNN. Doktor Fred Peskatore, takođe prijatelj Tomasa Volša, u sudu je rekao da su odnosi oca i sina zahladneli "zato što je Brajan sociopata".

Boston glob navodi da je jedan Brajanov prijatelj prijavio FBI-u da je od njega pozajmio 500.000 dolara koje nikad nije vratio. U sudskim dokumentima navode se i izjave drugih bivših Volšovih prijatelja koji su rekli da ih je izvodio na skupe večere koje nikad nije platio. Vlasnici njegovog nekadašnjeg stana u Linu kazali su da im nikada nije prosledio ček u vrednosti od 30.000 dolara, te da ga je unovčio i zadržao novac.

Brajan Volš u istrazi o nestanku svoje supruge nije optužen za ubistvo, istakla je njegova advokatica Trejsi Majner, piše Vašington post.

"Koliko ja razumem, on se tereti da policiji nije rekao da je išao u prodavnicu Home Depot", kazala je njegova zastupnica.

Volš je snimljen nadzornom kamerom te prodavnice kako 2. januara kupuje sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara.

Molitva u Kohasetu za Anu Volš

Bostonska lokalna televizija Boston 25 njuz prenosi da će u četvrtak u 16.30 po lokalnom vremenu u Kohasetu biti održan skup - zajednička molitva za Anu Volš.

Prema navodima te stanice, skup će organizovati nekoliko verskih lidera. Cilj je da se okupe stanovnici Kohaseta, koji su potreseni nestankom sugrađanke, i zajednički pomole za nju i njenu porodicu.

"Mislim da ne postoji mesto na koje odete, a da se ne priča o tome", kaže Ketrin Ronzoni koja radi u centru Kohaseta, prenosi Boston 25 njuz.

Ana i Brajan Volš imaju troje maloletne dece, starosti od 2 do 6 godina. Prema navodima medija, decu su preuzele socijalne službe i nije poznato šta će sa njima biti dalje, odnosno da li će biti smeštena u hraniteljske porodice.