Linkovi

Pevačica Kesi optužila Šona "Didija" Kombsa za silovanje i zlostavljanje


Šon Kombs (Foto: ordan Strauss/Invision/AP)
Šon Kombs (Foto: ordan Strauss/Invision/AP)

Šon "Didi" Kombs optužen je, pred saveznim sudom u Njujorku, da je tokom dugogodišnje veze tukao i silovao R&B pevačicu Kesi.

U tužbi pevačice, čije je pravo ime Kasandra Ventura, ona navodi da ju je Kombs uveo u svoj "razmetljiv, brz i drogom obeležen životni stil" nedugo nakon što ga je 2005. upoznala i potpisala ugovor sa njegovom izdavačkom kuću kada je ona imala 19, a on 37 godina.

Advokat Ben Brafman rekao je da Kombs "ostro poriče" optužbe.

Ventura, koja sada ima 37 godina, rekla je da je Kombs, sada 54-godišnjak, započeo obrazac zlostavljanja čim je njihova veza počela.

U tužbi se navodi da ju je, "sklon nekontrolisanom besu divljački" premlaćivao, udarao rukama, nogama i gazio. Navodi se da ju je opskrbljivao drogom i primoravao na seks sa drugim muškarcima dok je on masturbirao i snimao ih.

U tužbi piše da ju je silovao, dok je pokušavala da prekine vezu 2018, Kombs naterao da uđe u njen dom u Los Anđelesu.

„Posle godina u tišini i mraka, konačno sam spremna da ispričam svoju priču i da govorim u lično ime i za dobrobit drugih žena koje se suočavaju sa nasiljem i zlostavljanjem u vezama“, navela je Ventura u saopštenju.

Asošiejted pres obično ne navodi imena ljudi koji kažu da su bili seksualno zlostavljani osim ako se javno ne izjasne kao Ventura.

Advokat Brafman je te optužbe nazvao "lažima".

„U proteklih šest meseci, gospodin Kombs je bio podvrgnut upornim zahtevima gospođe Venture od 30 miliona dolara, pod pretnjom da će napisati štetnu knjigu o njihovoj vezi, što je nedvosmisleno odbijeno kao očigledna ucena“, naveo je Brafman u saopštenju.

„Uprkos tome što je povukla svoju prvobitnu pretnju, gospođa Ventura je sada pribegla podnošenju tužbe prožete neosnovanim i nečuvenim lažima, sa ciljem da naruši reputaciju gospodina Kombsa i traži isplatu.“

Kombs je među najuticajnijim hip-hop producentima i rukovodiocima u poslednje tri decenije.

On i Ventura su počeli da se zabavljaju 2007. godine i veza je trajala više od jedne decenije.

Postala je poznata po hit singlu "Me & U" koji je producirao Rajan Lesli i ta numera joj je donela prvo mesto na Billboard Hot R&B/Hip-Hop listi pesama 2006. Pesma je bila glavni singl njenog jedinog studijskog albuma, koji je nosio taj naziv.

Kao glumica, pojavila se u nekoliko televizijskih i filmskih projekata, među kojima su Foksov "Empire", "Step Up 2: The Streets" i "Spenser Confidential".

Kombs je izgradio jedno od najvećih hip-hop imperija, prokrčivši put sa nekoliko projekata vezanih za njegovo poznato ime. Osnivač je izdavačke kuće Bad Boy Records i trostruki dobitnik Gremija koji je radio sa nizom vrhunskih umetnika, među koijma su Notorious B.I.G, Meri Džej Blajdž, Ašer, Lil Kim, Fejt Evans i 112.

Mogul je kreirao liniju modne odeće Šon Džon, pokrenuo Revolt TV kanal sa fokusom na muziku i producirao rijaliti šou "Making the Band" za MTV.

Ove godine je objavio svoj peti studijski album "The Love Album: Off the Grid", koji je u novembru osvojio dve nominacije za Gremi.

U tužbi se navodi govor koji je Kombs održao dok je primao priznanje za životno delo na dodeli BET nagrada 2022, u kojem se zahvalio Venturi što ga je čuvala „ u mračnim vremenima, ljubavi“.

U tužbi se kaže: „Istina je, međutim, da je Kesi - Kasandru Venturu - Kombs držao zatvorenu i da je duže od decenije trpela njegovo nasilno ponašanje i poremećene zahteve“.

XS
SM
MD
LG