Linkovi

Vučić sa O'Brajenom: Srbija će poštovati Vašingtonski sporazum


Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O' Brajen
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O' Brajen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Robertom O'Brajenom i istakao da će Srbija poštovat sporazum iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić je istakao da je O'Brajen razumeo poziciju Srbije i da je uvek bio spreman da čuje zahteve i probleme srpske delegacije, navodi se u saopštenju.

Savetnik za nacionalu bezbednost predsednika SAD "pozdravio je doprinos predsednika Srbije ispunjavanju cilja da Zapadni Balkan bude miran i stabilan region, privlačan za američke i druge strane investicije".

Dvojica zvaničnika razgovarali su o bilateralnim odnosima Srbije i SAD i situaciji na Zapadnom Balkanu.

Kako se navodi u saopštenju Vučićevog kabineta, zvaničnici su kosntatovali da ima prostora za unapređenje saradnje posebno u oblasti ekonomije.

Vučić je zahvalio O Brajenu na "ličnom angažovanju u jačanju srpsko američkih veza" i istakao da je otvaranje kancearije Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu "snažna podrška društvenom i ekonomskom razvoju Srbije i Zapadnog Balkana".

XS
SM
MD
LG