Linkovi

Vučić sa O'Brajenom: Srbija će poštovati Vašingtonski sporazum


Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O' Brajen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Robertom O'Brajenom i istakao da će Srbija poštovat sporazum iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić je istakao da je O'Brajen razumeo poziciju Srbije i da je uvek bio spreman da čuje zahteve i probleme srpske delegacije, navodi se u saopštenju.

Savetnik za nacionalu bezbednost predsednika SAD "pozdravio je doprinos predsednika Srbije ispunjavanju cilja da Zapadni Balkan bude miran i stabilan region, privlačan za američke i druge strane investicije".

Dvojica zvaničnika razgovarali su o bilateralnim odnosima Srbije i SAD i situaciji na Zapadnom Balkanu.

Kako se navodi u saopštenju Vučićevog kabineta, zvaničnici su kosntatovali da ima prostora za unapređenje saradnje posebno u oblasti ekonomije.

Vučić je zahvalio O Brajenu na "ličnom angažovanju u jačanju srpsko američkih veza" i istakao da je otvaranje kancearije Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu "snažna podrška društvenom i ekonomskom razvoju Srbije i Zapadnog Balkana".

XS
SM
MD
LG