Linkovi

Vandalizovane kuće kongresnih lidera Mekonela i Pelosi


Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi i lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel

Tokom prazničnog vikenda, vandalizovane su kuće lidera republikanaca u Kongresu Miča Mekonela i predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi. To je usledilo nakon propalih pokušaja u Kongresu da se isplate ugroženima u pandemiji povećaju sa 600 na 2000 dolara.

Na kući lidera republikanaca Miča Mekonela, u Luivilu, Kentaiju, neko je napisao "Gde je moj novac" i "Mič ubija siromašne". Ispod poštanskog sandučeta ispisane su psovke na Mekonelov račun.

Na kući Nensi Pelosi u San Francisku, Kaliforniji, takođe su ispisani grafiti, a neko je ispred ostavio i svinjsku glavu i lažnu krv, saopštila je policija.

Lokalna TV KGO objavila je da je Pelosinoj garaži ispisano "2000$", "Otkažute kiriju" i "Hoćemo sve", što se verovatno odnosi na neuspeh Kongresa da poveća isplate ugroženima u pandemiji.

Mekonel je u saopšenju osudio vandalizam na njegovoj kući.

"Proveo sam karijeru u borbi za Prvi amandaman i pravo na miran protest. Cenim svakog stanovnika Kentakija koji se uključi u demokratratski proces, bilo da se slaže sa mnom ili ne. Ali, ovo je drugo. Vandalizam i politika straha nemaju šta da traže u našem društvu."

Dodao je da on i njegova supruga nisu uplašeni.

Policija u Luivilu istražuje incident koji se desio 1. januara u 5 ujutru. Za sada nema osumnjičenih.

Prvog dana nove godine, Senat je odbio da raspravlja o povećanju pojedinačnih isplata ugroženima. Demokrate u Predstavničkom domu su takav predlog usvojile, a isto je tražio i predsednik Donald Tramp koji je odbijao da potpiše zakon ako se to ne desi.

Vlada je počela sa isplatom pomoći milionima Amerikanaca, iako je ta pomoć značajno smanjena na 600 dolara po osobi.

XS
SM
MD
LG