Linkovi

Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo građane Srbije da napuste Ukrajinu


Naslovna strana sajta Minitarstva spoljnih poslova Srbije.
Naslovna strana sajta Minitarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije preporučilo je u nedelju uveče građanima Srbije koji trenutno borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države.

"Preporučujemo da državljani Republike Srbije koji planiraju da putuju u Ukrajinu razmotre odlaganje putovanja", objavljeno je na sajtu Ministarstva.

"Molimo naše državljane koji su i dalje u Ukrajini da budu u stalnom kontaktu sa Ambasadom Srbije u Kijevu", preporučeno je u saopštenju Ministarstva.

Sve veći broj evropskih zemalja, kao i Sjedinjene Države, pozvale su svoje građane da napuste Ukrajinu zbog moguće ruske invazije, koja bi prema ocenama zvaničnika SAD mogla da se dogodi u narednim danima.

I Kosovo poziva svoje građane da napuste Ukajinu

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova pozvalo je svoje građane u Ukrajini da što pre napuste tu zemlju, kao i da ne putuju u Ukrajinu.

"Posle dramatičnog porasta tenzija između Rusije i Ukrajine, izazvanih prisustvom i velikim kretanjima ruskih trupa u blizini granice sa Ukrajinom, ne može se više isključiti početak otvorenog oružanog sukoba", navelo je Ministarstvo u saopštenju, javlja RTK2.

U međuvremenu, Ministarstvo je pozvalo sve građane Kosova koji se nalaze u Ukrajini da kontaktiraju ambasadu Kosova u Pragu za konkretne informacije i pomoć.

XS
SM
MD
LG